logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Дітей кличуть на прем’єру опери у Львівську філармонію

27-11-2023 10:48627

Дітей кличуть на прем’єру опери у Львівську філармонію
Фото: ЛМР

Уперше в Україні: сучасна опера для дітей та дорослих Єжи Корновіча в Львівській філармонії. Оперу переклали з польської на українську ексклюзивно для цього проєкту. Прем'єра у Львові відбудеться 10 грудня.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Вперше в Україні прозвучить опера відомого польського композитора Єжи Корновіча, перекладена українською мовою! Це унікальний проєкт-співпраця двох національних філармоній: прем’єрні постановки пройдуть 8 та 10 грудня у Національній філармонії України (Київ) та Львівській національній філармонії імені Мирослава Скорика.

Опера «Родинний альбом» написана для сопрано, контратенора, струнного оркестру та відеопроєкції у 2023 році. Автор лібрето — Міхал Русінек, переклад на українську — Тетяна Коротун.

У основі опери глибока історія для дітей, батьків, бабусь і дідусів, що відкриває справжню цінність родинного минулого кожного з нас на широкому історичному тлі та в сучасних реаліях, а також навчає пізнавати життя й творити любов довкола себе.

Серед виконавців відомі молоді музиканти та визнаний колектив: Анастасія Поважна (сопрано), Станіслав Цема (контратенор), Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Наталія Стець (диригентка) та Марина Рижова (режисерка).

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news