logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Після смерті заслуженого журналіста із Самбірщини Богдана Ладаная вийшла його 15 книжка

29-11-2023 20:23817

Після смерті заслуженого журналіста із Самбірщини Богдана Ладаная вийшла його 15 книжка

У Львівському видавництві «Тріада плюс» побачила світ книжка вікторин, цікавих фактів «Мандри світом». Її автор добре знаний у цьому жанрі української літератури Богдан Ладанай – заслужений журналіст України із с. Містковичі Самбірського району.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.

П’ятнадцяте видання такого жанру вийшло після смерті Богдана Ладаная зусиллями брата Романа. Його життєва земна стежина обірвалася наприкінці січня 2023 року.

Понад сорок років життя Богдан Ладанай віддав роботі в редакціях самбірських газет. Друкувався у провідних газетах, журналах як України, так і різних країн, куди закинула доля співвітчизників. Він автор 14 книжок для ерудитів: «Розумова гімнастика»,»Першовідкриття та рекорди», «Дивосвіт», «Україно моя: вікторини», «І вікторини, і кросворди»,  «Духовне джерело» та інші, зачислений до когорти 100 вітчизняних майстрів-сміхотворців.  

Богдан Ладанай неодноразовий переможець і призер різних конкурсів серед журналістів і друкованих ЗМІ. За свій творчий доробок нагороджений Почесним знаком НСЖУ, удостоївся звання Заслужений журналіст України.

Вічний спочинок Богдан Ладанай зайшов на кладовищі рідного села, в якому проживав до останнього дня життя.

Підготував Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news

Фото Миколи Сенейка