logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Світло переможе темряву: у Львівській філармонії прозвучить симфонічна музика

30-11-2023 19:29674

Світло переможе темряву: у Львівській філармонії прозвучить симфонічна музика

Академічний симфонічний оркестр представить програму, що за кілька днів прозвучить і у Берлінській філармонії. Диригуватиме улюбленець публіки, американський диригент українського походження Теодор Кухар.

Львівська національна філармонія запрошує на концерт 1 грудня.

Серед розмаїття творів слухачам пропонуватиметься музика Євгена Станковича, одного із найвідоміших нині живих українських авторів. Він буде представлений у програмі оркестровою сюїтою «Ніч перед Різдвом». Вона належить до кращих зразків новітнього українського балету. Композитор занурює в таємничо-святкову містерію колядок й осяйної зимової казки.

Концерт для скрипки з оркестром Яна Сібеліусавиконає відома українська солістка — Богдана Півненко. Як відомо, Півненко активно пропагує новітню українську музику в Україні та закордоном, зокрема в таких залах як, Berliner Philharmonie, Weill Hall Carnegie Hall, Palau de la Musica Catalana та інших. Цього разу вона зіграє музику, сповнену світлих почуттів, піднесеного й трепетного поривання, що втаємничить слухача у всесвіт глибоких особистісних переживань ліричного героя.

Особливим твором у програмі стане шедевр класичної музики, знаменита П’ята симфонія Людвіга ван Бетховена. Слухаючи її, можна уявити, як, перемагаючи злий фатум, герой тріумфує й підіймається над розбурханим океаном людських почуттів та житейських негараздів. Так світло перемагає тьму, даруючи нам впевненість у майбутньому.

Квитки тут: https://soldout.ua/booking/1343-syla-svitla 

Leopolis.news