logo
30/04
29/04
26/04
25/04
2 ...

Верховний суд залишив без змін вирок педофілу, який переодягався у жінку та розбещував школярок

04-12-2023 20:27687

Верховний суд залишив без змін вирок педофілу, який переодягався у жінку та розбещував школярок
Фото: Львівська обласна прокуратура

Верховним судом залишено без змін вирок Сихівського районного суду м. Львова, яким засуджено чоловіка, що вчиняв розпусні дії відносно малолітніх дівчат.

Про це повідомляє Судова влада України.

«Верховним Судом 22 листопада 2023 року залишено без задоволення касаційну  скаргу обвинуваченого та відповідно без змін вирок Сихівського районного суду м. Львова від 24 березня 2023 року, яким засуджено 50-річного, раніше судимого за розбещення неповнолітніх, чоловіка, який у грудні 2021 року, переодягнувшись у жіночий одяг та назвавшись лікарем, вчиняв розпусні дії щодо малолітніх у жіночих вбиральнях двох шкіл міста Львова.

Також нагадаємо, що обвинуваченому призначено покарання у виді позбавлення волі на строк вісім років та стягнуто зі засудженого на користь потерпілої відшкодування моральної шкоди у розмірі 150 тис. грн.

Як повідомлялося, у грудні 2021 року у поліцію звернулась мати семирічної учениці другого класу однієї з львівських шкіл, яка повідомила, що невідомий чоловік зайшов у шкільний туалет, коли там перебувала її донька та намагався вчинити щодо дитини розпусні дії.

Того ж дня поліцейські затримали зловмисника. Ним виявився раніше неодноразово судимий 50-річний житель Києва. З’ясувалося, що аналогічні злочини він вчиняв у столиці.

Як повідомляє Офіс Генерального прокурора, Деснянською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка, який вчинив розпусні дії відносно малолітньої дитини (ч. 2 ст. 156 КК України).

«Розслідуванням встановлено, що 15 вересня 2021 року киянин проник до вбиральні на території школи у Деснянському районі столиці та вчинив відносно 8-річної школярки розпусні дії. По гарячих слідах він був встановлений та затриманий правоохоронцями.

Рішенням суду від 18 вересня 2021 року чоловіку було обрано запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Після її внесення він почав переховуватись від органу досудового розслідування та був оголошений в розшук.

Втікач продовжив вчиняти аналогічні злочини на території Львівської області. Щоб проникнути у школу у м. Львові він використовував перуку та жіноче вбрання.

В результаті розшукових заходів його знову затримали правоохоронці», – йдеться у повідомленні.

У Генпрокуратурі зазначають, що що затриманий – раніше судимий за аналогічні злочини. Відповідно до вироку Голосіївського районного суду у грудні 2019 року його було засуджено до 12 років позбавлення волі, однак 10 вересня 2021 року звільнено на підставі так званого «Закону Савченко».

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news