logo
27/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Російські десантники зазнали шалених утрат біля Кринок, що на Херсонщині – розвідка Британії

14-12-2023 14:04682

Російські десантники зазнали шалених утрат біля Кринок, що на Херсонщині – розвідка Британії
Фото: tsn.ua

Дивізія російських десантників зазнала надзвичайно великих втрат під час спроби вибити українські сили біля села Кринки на лівому березі Дніпра у Херсонській області.

Про це йдеться в аналітичному звіті військової розвідки Міністерства оборони Великої Британії за 14 грудня, пише «Українська правда».

«На початку грудня 2023 року новосформована 104-а гвардійська повітряно-десантна дивізія Повітряно-десантних військ Росії (ВДВ) з високою ймовірністю зазнала надзвичайно великих втрат і не виконала поставлених завдань під час свого бойового дебюту в Херсонській області. Операція відбулася після приєднання дивізії до Дніпровського угруповання російських військ і спроби вибити український плацдарм біля села Кринки на східному березі Дніпра. За повідомленнями, 104 гвардійська повітряно-десантна дивізія погано підтримувалася авіацією й артилерією, а багато військовослужбовців, швидше за все, були недосвідченими», – йдеться у звіті.

За даними британських аналітиків, після цього інциденту російські «мілблогери» (військові блогери – ред.) закликали командувача групи військ «Дніпро» генерал-полковника Михайла Теплінського подати у відставку. 

«Це удар по репутації Теплінського як одного з найздібніших російських польових командирів на війні: за своєю штатною посадою він також є командувачем ВДВ», – вважають у британській розвідці.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news