logo
26/04
24/04
15/04
04/04
28/03
14/03
11/03
09/03
06/03
05/03
08/02
24/01
23/01
2 ...

Скетчі про здоров’я: українські блогери розповідають про туберкульоз

14-12-2023 19:122611

Скетчі про здоров’я: українські блогери розповідають про туберкульоз
Фото: ілюстративне

Громадська спілка «Твій сімейний лікар» за підтримки «100% життя» — Мережа ЛЖВ разом з відомими українськими блогерами Марком Куцеваловим та Сашою Шабаліною запустили скетчі про здоров’я, які вже переглянули тисячі людей. ТСЛ завжди намагається слідувати сучасним трендам, аби ще більше людей залучати до медичних оглядів й дбати про себе.

Скетчі в соцмережах про здоров’я сьогодні популярніші, ніж плакати на стінах у лікарні. Ці відео залучають величезну аудиторію людей, які, переглянувши їх, активніше дбають про себе й людей довкіл. Нові тренди допомагають ефективніше розповісти й про туберкульоз, який в інфополі часто зображають стигматизовано. А це, як показує практика ТСЛ, лише відштовхує людей проходити медичні огляди. Мовляв, туберкульоз — це точно не про мене. Та туберкульоз може отримати кожен чи кожна, тож дбати про себе важливо вже сьогодні.  

Саме про це розповідають у скетчах блогер Марк Куцевалов та блогерка Саша Шабаліна. Марк навіть опанував прийоми карате, аби показати, як давати відсіч хворобі. Та найбільше блогер радить не битись з туберкульозом голіруч, а спочатку обстежитись у сімейного лікаря чи лікарки й, за потреби, лікуватись. Скетч з Марком можна переглянутись ось тут.

Натомість Саша Шабаліна перевтілилась у вчительку та медсестру і показала, як не потрібно реагувати на людей, що мають туберкульоз. Бо це така ж хвороба як, скажімо, гастрит, яку теж можна вилікувати й жити повноцінне життя. Скетч Саші чекає на ваші реакції ось тут.

Короткі відео про здоров’я дуже сподобались людям в інстаграм, які не шкодували лайків і коментарів. Дописувачі й дописувачки Марка й Саші дякували за нову та просту подачу теми про туберкульоз і просили нових відео про те, як подбати про своє здоров’я.

Громадська спілка «Твій сімейний лікар» невдовзі залучить до своїх проєктів ще більше відомих людей, які охоче розповідатимуть про здоров’я у соціальних мережах. Інформування про медицину потребує нових підходів. ТСЛ розуміє цю необхідність. Ще більше корисних матеріалів від громадської спілки «Твій сімейний лікар» читайте у фейсбуці, інстаграмі, вайбері та дивіться у ютубі.

Leopolis.news