logo
10/03
08/03
03/03
12/02
08/02
06/02
03/02
15/01
20/12
11/12
03/12
25/11
22/11
17/11
2 ...

Чому Папа руйнує традиційну сім’ю | Блог Ростислава Новоженця

20-12-2023 19:181774

Чому Папа руйнує традиційну сім’ю | Блог Ростислава Новоженця

Кругом неправда і неволя,

Народ замучений мовчить.

І на апостольськім престолі

Чернець годований сидить.

Людською кровію шинкує

І Рай у найми оддає!

(Т.Шевченко)

 

18 грудня 2023 року Папа Римський Франциск офіційно дозволив римо-католицьким священикам благословляти одностатеві пари, що кардинально змінило підхід церкви до сексуальних меншин (осіб ЛГБТК+). Новина моментально розійшлася через провідні світові ЗМІ. Відповідно до папського документу  благословення можуть здійснюватися одночасно з цивільним союзом, але за умови, що вони не є частиною регулярних церковних ритуалів чи літургій. Про це та інші особливості ухваленого рішення Ватикану, зокрема, більш детально повідомляє американська CNN – одна з провідних телерадіокомпаній світу.

Це рішення конкретизує відкриття, яке Папа зробив щодо благословення одностатевих пар у жовтні минулого року, і знаменує собою відхід від постанови 2021 року про доктрину Ватикану, яка забороняла будь-які благословення, мовляв, Бог не може благословляти гріх. Але з липня 2023 року відділ доктрини очолює кардинал Віктор Мануель Фернандес, аргентинський прелат і соратник Франциска, який дотримувався іншого тону, ніж його попередники.

В цьому рішенні Ватикану говориться, що пропонувати благословення одностатевим і неодруженим парам можна без офіційного підтвердження їх статусу і таким чином не змінюючи вічне вчення Церкви про шлюб. Вчення Католицької Церкви полягає в тому, що статеві стосунки повинні мати місце лише в шлюбі, і в постанові сказано, що церква не може пропонувати літургійне благословення одностатевим або неодруженим парам, оскільки це може запропонувати форму моральної легітимності союзу, який передбачає бути шлюбом або позашлюбною сексуальною практикою.

В постанові зазначено, що значення благословення не можна зводити лише до цієї точки зору і означало б, що пастирський жест, який є настільки улюбленим і широко поширеним, буде піддаватися занадто багатьом моральним передумовам, які, згідно з вимогою контролю, може затьмарити безумовну силу Божої любові. Папа Римський, як зазначено в ухвалі, наполягав на тому, що церква не може просто стати суддями, які лише заперечують, відкидають і виключають, і їй потрібно мати ширше розуміння благословень. Коли люди просять про благословення, вичерпний моральний аналіз не повинен ставитися як передумова для його надання, - йдеться в декларації, авторами якої є кардинал Фернандес та інший чиновник. Благодать Божа діє в житті тих, хто не претендує на те, щоб бути праведним, але хто смиренно визнає себе грішником, як і всі інші.

Великих слів велика сила, та й більш нічого – так з допомогою великого Тараса можна схарактеризувати пояснення папського престолу щодо руйнування таїнства церковного шлюбу і традиційної християнської сімї. Які ж такі аргументи до Папи Римського застосували позацерковні сили аби схилити в його особі Вселенську Церкву до відходу від засад християнської моралі можна тільки здогадуватися!?

Проте тут виразно прослідковується вплив т.зв. глобалістів (міжнародних сіоністів), які одержимі навязливою ідеєю світового панування, й тому руйнують підвалини організованого суспільства – можливого спротиву, і сімю, як найнижчу ланку громадянської структури.

P.S. Свого часу, інший Папа Римський, мабуть, також не за дякую, зняв з євреїв провину за розп'яття Христа. В 1965 році Ватикан під керівництвом Папи Павла VI випустив офіційну Декларацію про ставлення Церкви до нехристиянських релігій Nostra Aetate - "Наш час". Цей документ, в якому говорилося про те, що євреї не несуть відповідальності за смерть Христа, поклав початок воістину революційним змінам у стосунках між християнством та юдаїзмом. У книзі "Ісус з Назарету. Частина II" (2011) ще один Папа Римський Бенедикт пояснює за допомогою теологічного аналізу біблійних текстів, що немає ніяких підстав стверджувати, що в Писанні є аргументи того, що єврейський народ несе відповідальність за смерть Ісуса Христа. Мовляв, інтерпретації слів з Писання про винність євреїв у розп'ятті Христа, були використані протягом століть, щоб виправдати переслідування євреїв.