logo
24/04
21/04
19/04
18/04
16/04
15/04
08/04
04/04
01/04
30/03
22/03
21/03
15/03
06/03
2 ...

Непокаране зло завжди повертається

22-12-2023 15:261346

Непокаране зло завжди повертається

Частина перша

У 2015 році журналіст (кєк) Дубінський звинуватив голову НБУ Валерію Гонтареву, що вона буцімто домоглася повернення депозитів своєму родичу з Дельта-Банку, який впав. Ніхто не зміг забрати свої гроші, а Гонтарева забрала. На доказ своїх звинувачень Дуб показував якісь документи. Під тиском антикорупціонерів зареєстрували кримінальне провадження в НАБУ. Дуже швидко НАБУ прийшло до висновку, що документи – підробка, ніяких депозитів не було, і, звісно, їх ніхто не виводив. Дуб тупо нап*здів, як у нього зазвичай і буває. /Антон Швець, tverezo.info/

У відповідь на звинувачення в підробці документів Дуб зробив покерфейс і сказав, що він нічого перевіряти не зобов’язаний, документи надіслали на пошту, оригінал собака з’їв, і всяке таке інше.

Але Дуба за антиукраїнську діяльність на користь Коломойського проти державних регуляторів не покарали. Він залишався відомим борцем за правду, кризи нема, ліванці – молодці, зовнішнє управління та інша проросійська мішпуха від Деркача, разом з яким Дуб за свою діяльність отримав звинувачення у втручанні у вибори в США і персональні санкції.

Але в Україні Дубу було нічого.

Пройшло багато років. У Дубінського є кент. Євген Плінський. Також журналіст. Плюсів, звісно, ага. Плінський не просто кент, він у Дуба бізнес-партнер – вони разом з ним забудували котеджне містечко навколо озера у заповідній зоні. Звідки у чесних журналістів (самому смішно) декілька мільйонів баксів на таку справу – питання відкрите. Жаль, карна справа не відкрита, але то таке.

Вчора Плінський оприлюднив документ. Точніше «документ». Це буцімто був звіт Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) про діяльність Національного Банку України.

Чесно, коли мені перший раз цей документ скинули, я просто проржав і закрив. Складно уявити собі можливість появи такого документу в ЄБРР. Це не те що підробка, це просто якась дикуха. В ЄБРР не може зʼявитися навіть внутрішній документ з оборотами на кшталт «put his fellow in charge» (назначив свого кента) або «few C-level people» (декількох чуваків рівня С). Ну і, загалом, в документі вистачає русизмів у побудові фраз, тупо автопереклад в деяких місцях. Далі поясню чому так.

Але потім слідом за Плінським розповсюджувати цей рак почав вєєр продажних ЗМІ в Україні, а головніше, хтось почав розсилати саммарі цього документу у західні ЗМІ та інституції. Саммарі (тобто висновки) розсилали, бо сам документ розсилати сенсу немає, всі сходу зрозуміють, що підробка.

Після декількох дзвінків міжнародників (які були тупо в афігє) я зв’язався зі знайомими в ЄБРР, які, звісно, мені, як і багатьом іншим людям, підтвердили, що ніхто такого документа не робив (що очевидно), і, загалом ЄБРР, схвально оцінюють діяльність НБУ. У відповідь ЄБРР навіть опублікував пост на підтримку команди НБУ.

Тому я тут вирішив написати цей пост, потім додам англійську версію, бо цей аналіз потрібний всім людям, в тому числі і на Заході, щоби зрозуміти про росіян, Дубінського, Деркача, Коломойського та інших.

Поїхали.

Весь документ, який оприлюднив Плінський, зображує в основному проблеми, які виникли у гравців нелегального грального бізнесу (ігорки) в результаті діяльності ТСК ВР та НБУ. Нагадаю, що більшість нелегальних гравців в Україні, які потрапили під удар, – це росіяни. Ну така вже в нас ігорка. Нагадаю, що податки, які платить гральний бізнес, зросли в декілька разів (коли останній раз перевіряв, було більше ніж в 4 рази, зараз більше, але краще скаже Ярослав Железняк) в результаті діяльності НБУ. Звісно, хтось почав втрачати гроші, і це неприємно.

Звинувачення в “документі” прості. Вони тупо не цікаві ЄБРР, але дуже цікаві російській ігорці. Все просто. Боротьба з міскодом, який дозволяв приховувати від податкової обороти нелегального грального бізнесу, велась занадто різко, каже нам Плінський. Блокування платіжних систем, які допомагали ухилятися від сплати податків, було поганим. Вимоги до переліцензування платіжних систем були завищені. Ну як так можна перевіряти структуру власності компаній, навіщо ви там шукаєте росіян? Ну і, звісно, Айбокс Банк (в якого не було бізнес моделі взагалі, банк тупо трафікував бабки від ігорки на обнал та за кордон) вивели з ринку не так, як було треба. Треба було типа швидше. Нагадаю, я вважав, що зробити щось з Айбоксом взагалі буде неможливо. Але це зробили. Хоча, за чутками, в Айбоксі було 30% Коломойського. Тим не менше, Айбокс вивели з ринку. Про податки, які почали надходити в бюджет, я вже писав.

Самий ор, що Плінський виклав типу англійський «оригінал» і переклад, причому переклад містами тупо не відповідав оригіналу. Вони тупо викинули деякі пункти і навіть не помітили цього. Бо насправді ніхто нічого не переводив, ні в чому не розбирався і нічого не перевіряв. І розганяли те, що отримали. Далі всякі там Лямці почали розганяти це все, як матьорий інсайд, і так само нічого не перевіряли. Хоча переклад не відповідає навіть «оригіналу», до якого питання також є.

Висновки.

Є Дубінський. Член російської агентурної групи Деркача. Це факт встановлений Мін’юстом США. Разом з Деркачем Дуб намагався впливати на вибори в США. За що, по результатах розслідування, отримав персональні санкції. Дубінський продовжує свою антиукраїнську діяльність і зараз.

Є бізнес-партнер Дубінського – Євген Плінський, який працює разом з Дубінським і також просував тези про боротьбу з Заходом в Україні. Він викладає «документ». Плінський каже, що цей документ «від ЄБРР». Хоча елементарна перевірка доводить, що цей документ підробка, бо так пишуть англійською люди з «МГІМО фінішд».

Цей «документ» просуває наративи російського нелегального грального бізнесу, який втратив свої позиції в Україні. Саме це і є основою «документу».

Висновки з цього «документу» поширюються серед західних еліт та в Україні за допомогою проплачених ЗМІ та продажних блогерів. Ця підробка намагається дискредитувати Україну перед західними партнерами.

Це діяльність проросійської агентурної групи, яка направлена на дискредитацію України перед західними партнерами. Така ж сама, як і у багатьох інших напрямках. Така ж само незграбна, як і інші російські ІПСО. Це «пекельні борошна», але тепер англійською.

Ця підробка намагається дискредитувати діяльність НБУ та Мінфіну, які розблокували величезну допомогу від західних партнерів. Допомогу, яка дозволить нам продовжувати війну.

Будь-яка людина, яка розповсюджує цю дикуху, – російський агент. Ну або ідіот. Всі, хто пролайкав пост Лямця – вітаю, ви допомогли росіянам. Тегну вас у каментах.

Але найголовніше.

Скажіть мені, будь ласка. Скільки ще Служба Безпеки України буде не помічати діяльність проросійської агентури, всіх цих дубінських і плінських в Україні? Скільки? Дуб вже про Бучу написав огидні слова, навіть повторювати не хочу, що вам ще треба? Що?

Чи буде відповідь?

Поки писав цей пост, вийшло офіційне спростування від ЄБРР. Звісно, ЄБРР сказав, що ніякого такого «документа» в них не було. Тому що його не могло бути.

Лайк, репост, та ваші думки на тему, що заважає СБУ зайнятися Дубінським і його агентами.

Частина друга

Вчора журналіст (кєк) Євген Плінський виклав «документ» від імені Європейського Банку Реконструкції та Розвитку з негативною оцінкою діяльності Нацбанку України. В цей же момент матеріали з цього «документу» почали розсилати на Захід. У відповідь ЄБРР написало пост с позитивною оцінкою НБУ та розіслало провідним українським ЗМІ спростування, що це не їх документ. Тобто Плінський закинув дезу, яка мала на меті розсварити українські та міжнародні фінансові інституції. Однак насправді в Мінфіна та НБУ, та і особисто у голови НБУ Андрія Пишного та голови Мінфіна Сергія Марченка зараз є пряма комунікація зі всіма провідними світовими фінансовими інституціями, тому у Плінського нічого не вийшло, окрім епічного фейлу, звісно.

Позиція Плінського у відповідь на звинувачення в підробці дуже проста. За словами Плінського, на сайті ЄБРР посту спростування нема (рілі кожен вкид заказушних ноунеймів спростовувати на сайті?), “ваши доказатєльства не доказатєльства, всьо нє так однозначна” і весь інший набір.

Закінчив Плінський тріумфальним висновком, що я російська консерва. Ну ок. Виклик прийнято.

Так хто у нас російська консерва? Давайте звернемося до фактів.

На каналі 1+1 (міноритарним власником якого до війни був медведчук через Оксану Марченко, як зараз, я не знаю) був проект «Гроші». Вів його Дубінський. У проекті «Гроші» була окрема програма «Секретні Матеріали». Вів її Євген Плінський.

27 квітня 2020 року Євген Плінський зробив випуск програми «Секретні Матеріали» про «американські лабораторії з розробки біологічної зброї в Україні». Ага, ті самі з бойовими комарами. Це була російська іпсоха, яку до Плінського розганяли медведчук, опзж, дирівці та росіяни.

Плінський тупо проїхав по всіх тезах Медведчука, навіть запросив Михайло Чаплигу, який сказав, що лабораторії будують, бо «Україна стала колонією США з часів Ющенка».

Там була вся дикуха від росіян. Про те, що Пентагон будує «біолабораторії», про те, що з цих «біолабораторій» є витоки патогенів, і тому українці хворіють. Говорили, що до цих «біолабораторій» немає доступу українським урядовцям, тільки американцям. Зовнішнє управління во всі поля. При тому, що є в публічному доступі репортажі мінімум з трьох закладів, які назвали супір-пупір секретними «натівськими лабораторіями». Також в програмі Плінського було сказано, що США побудували 4000 (не жарт, саме чотири тисячі) біологічних лабораторій з розробки біологічної зброї по всьому світу. Є гарний розбір всіх фейків тієї програми від СтопФейк та Детектор Медіа.

Після виходу Секретних Матеріалів на Плюсах у світі спалахнув величезний скандал. Бо за чотири дні до виходу програми Плінського Посольство США офіційно спростувало вкид медведчука про «біолабораторії». В своїй промові у Фонді Маршала заступник Держсектаря США Джордж Кент прямо звинуватив Плюси у розповсюджені російської дезінформації.

Плінський зрозумів, що дав у штангу, і программу з ютуб-каналу Плюсів потерли. Якщо вона у когось залишилась, скиньте мені.

Також у програмі засвітився Володимир Тимофійчук (помічник нардепа Куницького, також кєнта Дуба). Журналіст (кєк) Плюсів Тимофійчук в підводці до цієї програми написав:

«Близько п’ятнадцяти років на території України діє з десяток пентагонівських біолабораторій. Близько п’ятнадцяти років керівництво нашої держави тримало це в суворій таємниці. Згідно підписаних угод між Міноборони США та МОЗ України, уряд нашої країни не має контролю над цими військовими об’єктами. Працюють в них виключно американські науковці. Ба більше, українська сторона порушила вимоги Женевської Конвенції погодившись на таку сумнівну співпрацю. Питання: в разі підтвердження розробки біологічної зброї на території нашої країни, хто нестиме персональну відповідальність? І якою вона буде?».

Хто ж понесе відповідальність за розповсюдження російської дезінформації?

Це той самий фейк про 15 біолабораторій, які побудувало Міноборони США в Україні. Той самий фейк, який росія продовжує розповсюджувати і далі прямо зараз. І це розповсюджував Плінський на багатомільйонну аудиторію Плюсів. Тепер з марафону фейки про біолабораторії доводиться розвінчувати. Але росія вже розсилає по всіх країнах світу свої «доклади» про «біолабораторії».

Ну і хто тут російська консерва?

Ніякого покарання Плінський та Тимофійчук за підтримку російських іпсох не понесли. В нашій країні можна ліпити будь-яку дикуху, потім видаляти і робити покерфейс. Плінський досі журналіст (кєк) і продовжує розповсюджувати фейки, дискредитувати державні інституції та Україну загалом. Як журналіст державного марафону. Тимофійчук став депутатом Київської облради, потім головою ДП «База спеціального медичного постачання». Зараз пиляє під прикриттям Дубінського гроші на томографах, про що є вже розслідування. І кричить, що він відомий антикорупціонер.

Непокаране зло завжди повертається.
То, може, настав час покарати? Чи ще ні?

Антон Швець, tverezo.info