logo
27/04
26/04
2 ...

У ДПСУ пояснили ситуацію щодо виїзду за кордон чоловіків призовного віку з відстрочкою

30-12-2023 15:37743

У ДПСУ пояснили ситуацію щодо виїзду за кордон чоловіків призовного віку з відстрочкою
Фото: ілюстративне

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко прокоментував повідомлення про нібито заворушення на кордоні через те, що чоловіків, які мають право на виїзд, не випускають.

У коментарі 24 каналу він наголосив, що все відбувається відповідно до чинного законодавства, зокрема і Правил перетину кордону для громадян України.

У соцмережах поширювали повідомлення про нібито заворушення на кордоні через те, що чоловіків, які мають право на виїзд, не випускають: прикордонники вимагають довідку від ТЦК.

«Правилами чітко визначені категорії та умови, за якими громадяни можуть перетинати кордон. Звісно прикордонники ретельно вивчають документи, які б давали підстави для виїзду людини», – сказав Андрій Демченко.

Він додав, що жодних змін у Правилах перетину кордону не відбулося.

Крім цього, Андрій Демченко також нагадав, що ми часто бачимо, як люди намагаються спекулювати умовами перетину кордону. До прикладу, вони можуть використовувати підроблені чи фіктивні документи.

За словами речника Держприкордонслужби, від початку 2023 року на кордоні було відмовлено у виїзді майже 50 тисячам громадян України, які не підпадали під умови пропуску, а також викрито 3 тисячі підроблених документів.

Як відомо, вранці повідомляли, що на «Шегині – Медика» чоловіків з третьою групою інвалідності не випускають за кордон. Писали, що кордон частково заблокували.

Водночас у мережі пишуть, що чоловіки отримують документи – відмови у перетині кордону.

Крім цього, з'явилась інформація, що вночі кордон не дозволили перетнути багатодітному батьку. Зазначають, що у нього вимагали довідку від ТЦК. Без неї всіх повертають.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news