logo
28/04
27/04
26/04
2 ...

росія надалі завдаватиме масштабні удари по Україні, – ISW

30-12-2023 17:17585

росія надалі завдаватиме масштабні удари по Україні, – ISW
Фото: ілюстративне

Експерти Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що росія продовжить завдавати широкомасштабних ударів по Україні, як це сталося 29 грудня.

 

У звіті вказано, що серія ударів, яку росіяни завдали 29 грудня, схоже, є кульмінацією кількох місяців російських експериментів з різними комбінаціями безпілотників і ракет, а також спроб випробувати українську протиповітряну оборону, пише Українська правда.

Аналітики нагадують, що за останні кілька місяців російські війська провели серію ракетних і безпілотних ударів різного масштабу, використовуючи різні комбінації безпілотників, крилатих і балістичних ракет.

За оцінкою ISW від 21 жовтня, російські сили, ймовірно, диверсифікують поєднання ракет, планерних бомб і безпілотників, що використовуються в ударних серіях, щоб знайти слабкі місця в українській ППО і оптимізувати ударний пакет, подібний до того, який російські сили запустили 29 грудня.

росія, ймовірно, навмисно накопичувала різноманітні ракети протягом осені та початку зими 2023 року, щоб створити більш потужну ударну серію і застосувати уроки, отримані під час нещодавніх розвідувальних і зондувальних місій, зокрема використання дронів «Шахед» для обходу української системи ППО, а також застосування ракет для завдання максимальної шкоди наміченим цілям.

Експерти наголошують, що росія продовжуватиме завдавати широкомасштабних ударів по Україні, намагаючись підірвати український моральний дух і здатність України підтримувати свої військові зусилля проти росії.

Як відомо, кількість загиблих внаслідок найбільш масованої атаки російських окупантів по Україні 29 грудня зросла до 39 осіб. Про це повідомив президент Володимир Зеленський. Загалом через цей удар терористів постраждали 159 людей.

У Києві понеділок, 1 січня, буде оголошене Днем жалоби за загиблими внаслідок масованого ракетного удару по столиці 29 грудня.

Підготувала Леся Бурбан, Leopolis.news