logo
01/05
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
2 ...

рф продовжує воювати із українськими жінками, дітьми та літніми людьми – МЗС України

02-01-2024 13:25890

рф продовжує воювати із українськими жінками, дітьми та літніми людьми – МЗС України
Фото: ДСНС

МЗС України виступило із заявою щодо російських ракетних атак по Україні.

У заяві, зокрема, сказано:  

«Вночі 2 січня Російська Федерація здійснила черговий масований ракетний удар по українських містах.  

Ворог запустив десятки ударних безпілотників, крилатих та аеробалістичих ракет по Києву, Харкову, Миколаєву, Кропивницькому та інших населених пунктах.  

У Києві зафіксована низка руйнувань, зокрема влучання в житлові будинки, складське приміщення, супермаркет, газову інфраструктуру. В деяких районах столиці відсутнє електро- та водопостачання.  

рф також атакувала житлові райони Харкова.  

Станом на ранок вже відомо про 92 поранених та 4 загиблих людей. Враховуючи те, що пошуково-рятувальні роботи тривають, кількість постраждалих може зрости».  

«росія продовжує воювати із українськими жінками, дітьми та літніми людьми. Об‘єкти, які атакувала російська армія, були виключно цивільними», – наголосили у зовнішньому політичному відомстві України. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав іноземні держави рішуче відреагувати на чергову російську терористичну атаку вжиттям комплексу заходів, який, серед іншого, включатиме прискорення постачання Україні додаткових систем ППО, бойових дронів усіх типів, далекобійних ракет з радіусом дії 300+ кілометрів, ухвалення рішення про передачу заморожених російських активів для потреб України та припинення контактів із російськими дипломатами у відповідних столицях та міжнародних організаціях. 

«Терористичний режим в Москві має відчути, що міжнародна спільнота не буде закривати очі на вбивства мирного українського населення та руйнування української критичної інфраструктури», – відзначили у МЗС.

Як повідомляли, сьогодні росія завдала черговий масований удар по Україні, спочатку запустивши 35 шахедів, а потім 99 різних ракет. Силам ППО вдалось збили усіх ударні дрони та 72 ракети.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news