logo
01/05
30/04
2 ...

Міноборони розірве договори з компаніями затриманого львівського підприємця Гринкевича

09-01-2024 14:55532

Міноборони розірве договори з компаніями затриманого львівського підприємця Гринкевича
Фото: Інтерфакс-Україна

Міністерство оборони вирішило розірвати договори з компаніями, пов'язаними з родиною затриманого на хабарі львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

Про це на пресконференції сказав заступник міністра оборони Віталій Половенко, пише «Ліга.нет».

«Стосовно кейсу Гринкевичів. Після публікації у ЗМІ Міністерством оборони відразу було прийнято рішення стосовно розірвання тих договорів, які були укладені в Міністерстві оборони», – сказав він.

Нагадаємо, що львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича  затримали працівники ДБР за спробу дати хабар в $500 тис. одному із керівників Бюро. Річ у тім, що компанії, зареєстровані на членів сім'ї Гринкевича, підозрюють в махінаціях з закупівлями для Міністерства оборони на 1,5 мільярда гривень. 

Суд обрав Гринкевичу запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Компанія Гринкевича, чиї фірми підозрюють у махінаціях з закупівлями для ЗСУ, виграла один з найдорожчих тендерів Львівської ОВА.

Також Козицький відреагував на ситуацію навколо львівського підприємця Ігоря Гринкевича.

Компанії львівського бізнесмена виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу на понад 1,5 млрд грн. Але під час слідства встановлено, що до виконання оборонних замовлень були залучені підконтрольні бізнесмену підприємства, які раніше займалися будівництвом і не мали належних виробничих, складських та інших потужностей для виготовлення та зберігання речового майна для потреб Міноборони.

Це призвело до збитків бюджету, за попередніми оцінками, на 1,2 млрд грн та зриву постачання.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news