logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Дружина Пєскова вкрала пісню Соловій для свого льодового шоу (ВІДЕО)

11-01-2024 15:45953

Дружина Пєскова вкрала пісню Соловій для свого льодового шоу (ВІДЕО)
Фото: зі сторінки у Facebook

Українська співачка Христина Соловій заявила про намір судитися за використання її пісні Тетяною Навкою, яка є дружиною російського пропагандиста та прессекретаря Путіна Дмитра Пєскова.

Зокрема, російська фігуристка Тетяна Навка, яка також є уродженкою Дніпра, представила у Москві своє льдове шоу за мотивами оповідання «Вечори на хуторі біля Диканьки» Миколи Гоголя. У ньому дружина Пєскова називає Україну «Півднем Росії», а письменника приписує до класиків російської культури.

Під час шоу прозвучала відома пісня української співачки Христини Соловій «Тримай», яку переклали російською мовою.

Також у льодовому шоу переспівали російською мовою «Щедрик» Леонтовича та пісню «Ніч яка місячна» Михайла Старицького та Миколи Лисенка. Останню виконала зрадниця Ані Лорак. Також пісні виконував уродженець Запоріжжя

Серед виконавців пісень на шоу Навки також були Філіп Кіркоров та Григорій Лепс, що підтримують війну в Україні.

На крадіжку пісні росіянами вже відреагувала Христина Соловій. Вона заявила про намір судитися з авторами шоу.

«Отримала від вас чимало позначок у відео Навки. Це не перша крадіжка моїх творів рашистами. І йдеться не про крадіжку однієї пісні «Тримай». Йдеться про апропріацію (присвоєння) культурної спадщини українців. Я свідома того, що засудити винних буде нелегко.

Звертаюся до усіх українців, зокрема і за кордоном, допомогти мені з пошуком і встановленням причетних юридичних осіб цього «шоу». Українська пісня - це зброя. І це той випадок, коли ми повинні обʼєднуватись, аби відборонити своє», – написала Соловій на своїй сторінці.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news