logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Скульптура Скорботного Христа з каплиці Боїмів повертається в Україну

11-01-2024 20:53695

Скульптура Скорботного Христа з каплиці Боїмів повертається в Україну

Після двох років консерваційних робіт над скульптурою Скорботного Ісуса Христа, проведених завдяки співпраці Інституту «Полоніка» з Львівською національною галереєю мистецтв та львівськими реставраційними установами, об'єкт вдалося врятувати.

 

Результати роботи можна побачити під час виставки «Те, чого не видно», яка проходитиме з 16 січня 2024 року в Музей «Івана Георгія Пінзеля» у Львові (Україна), вул. Личаківська, 2а, повідомив прес-секретар Інституту «Полоніка».

Відкриття виставки відбудеться 15 січня 2024 року о 17:00 в Музеї «Івана Георгія Пінзеля» у Львові. 

Захід відбувається під почесним патронатом Міністра культури та національної спадщини Республіки Польща Бартоломея Сенкевича та Посла України в Республіці Польща Василя Зварича.

 

@Дана скульптура є одним із символів Львова. Вона належить Львівській національній галереї мистецтв та Львівській міській раді, зазначає Тарас Возняк, директор Львівської національної галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького. – Скорботний Христос формує образ міста. Без нього Львів – це не Львів. Скульптура дочекається закінчення війни, а потім, після реставрації всієї каплиці Боїмів, оскільки ми разом з Інститутом «Полоніка» плануємо таку акцію, повернеться на своє первісне місце, тобто на купол@, – додає він. 

Скульптура вагою 280 кілограмів, виготовлена понад 400 років тому з біогенного вапняку, вперше в історії вдалося ґрунтовно дослідити. Саме памятник Скорботного Ісуса Христа, якому судилося прикрашати купол каплиці Боїмів у Львові на висоті 26 метрів, з 16 січня цього року стане центральним експонатом виставки «Те, чого не видно. За лаштунками консерваційних робіт скульптури Скорботного Ісуса Христа з каплиці Боїмів у Львові», яку підготував Інститут «Полоніка».

Leopolis.news