logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Сунак у Верховній Раді: «Ми допоможемо вам перемогти у війні»

12-01-2024 16:581170

Сунак у Верховній Раді: «Ми допоможемо вам перемогти у війні»
Фото: Ярослава Железняка

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, який сьогодні перебуває з візитом у Києві, виступив у Верховній Раді Україні.

 Головні тези з виступу прем'єра Британії навів народний депутат Ярослав Железняк:   

 1. Я вперше був в Україні 10 років тому – коли стався Майдан. І зараз я бачу, що народ України досі хоче реалізувати свої мрії.

 2. путін має зрозуміти, що жодна армія не може перемогти вільних людей – і тому Україна має перемогти.

 3. Він (путін) зараз вже дійшов до того має принижуватися просити зброю у Ірану та Північної Кореї.

 4. Ми підписали нове партнерство – воно побудує нове майбутнє для України. Це «незламний альянс»

 5. По-перше, ми допоможемо вам перемогти у війні. Ми оголосили найбільший пакет військової допомоги.

 6. Але найкращий варіант допомогти перемогти – це допомогти розвитку вашої військової промисловості. З гранту 200 млн фунтів ми розпочнемо виробництво дронів як в Україні, так і за її межами для вас.

 7. Наше партнерство підтримує ваше прагнення бути у НАТО. Не Україна буде сильніша і потребує НАТО, а НАТО потребує Україну.

 8. Наша безпекова угода передбачає, що вам не доведеться просити чи вмовляти – Велика Британія буде тут з першого до останнього дня з вами.

 9.  Якщо путін переможе в Україні – він не зупиниться тут. Саме тому ця битва настільки важлива. І ми не можемо і не будемо відступати. І покажемо, що наші вороги помилялися. Це вибір перед нами.

 10. Моя відповідь вам – «ми тут». Ми з вами. І як символ я привіз вам наш прапор підписаний всім Урядом Великої Британії (він на фото).  

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак провели переговори у Києві і підписали угоду у сфері безпеки.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news