logo
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Шедеври органної музики, що надихають, звучатимуть у Львові

15-01-2024 08:55683

Шедеври органної музики, що надихають, звучатимуть у Львові

18 та 19 січня Львівський органний зал запрошує на концерт «Шедеври органної музики» солістки Чернівецької обласної філармонії Світлани Бардаус.

Про це повідомила пресслужба Львівського органного залу.

Мистецтво поєднати здавалося б непоєднуване – один із талантів Світлани Бардаус. Її програми завжди вражають, у них органістка сміливо міксує музику бароко із творами сучасників, академічні твори з органними перекладеннями популярних пісень, створює авторські аранжування для органа.

На цьому речиталі органістки з Чернівців у Львівському органному залі звучатиме велична та трагічна Сарабанда з Сюїти ре мінор Георга Фрідріха Генделя, просвітлена та життєствердна Кафедральна сюїта Гордона Янга, прониклива та щемка «Молитва» Ганни Гаврилець, позитивне та легке Рондо Андре Кневела, знайомі всім частини з циклу «Пори року» Антоніо Вівальді та неочікуване органне прочитання «Walking in the air», пісні до дитячого британського мультика.

Світлана Бардаус народилась в Івано-Франківську. Музичну освіту здобула у Львові. У 1993 році з відзнакою закінчила Львівський вищий державний музичний інститут імені Миколи Лисенка (нині – Львівську національну музичну академію імені Миколи Лисенка), навчалася на факультетах органа та фортепіано одночасно. Учениця Віталія Півнова, органіста Львівського органного залу.

У 1992 році була запрошена на посаду солістки-органістки в Чернівецьку обласну філармонію, у щойно відкритий зал органної та камерної музики.

Світлана Бардаус брала участь у вищих виконавських курсах у Варшаві (Польща), Роменмонт’єрі (Швейцарія). Одна з перших українських органісток, яка грала в Парижі (1995), брала участь у багатьох міжнародних фестивалях у Польщі, концертувала у Німеччині, Австрії. Веде активну концертну діяльність в містах України та за кордоном. Протягом багатьох років знайомить європейську публіку з творами українських композиторів. Отримала подяку Міністерства культури України за значний особистий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, високу професійну майстерність та вагомі досягнення в мистецькій діяльності. Нагороджена Союзом Українок за активну громадсько-просвітницьку роботу для розбудови України.

На думку Світлани Бардаус, орган – «це камертон нашої душі».

«Музика рятує. Коли сідаєш займатися, не думаєш про це. Ти повертаєшся в нормальне життя. Я думаю, саме тому люди ходять на концерти: вони хочуть хоч на годину повернутися в нормальне життя, емоційно відновитися», – розповіла органістка в інтервʼю наприкінці 2022 року.

Львівський органний зал запрошує поринути у світ органної музики зі Світланою Бардаус.

Квитки на подію можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу за адресою вул. С. Бандери, 8.

Концертний зал працює відповідно до безпекових рекомендацій Львівської міської ради.

Докладніше про всі події можна дізнатися на сайті Органного залу, а також на сторінках у Facebook та Instagram.

Leopolis.news