logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

У Давосі підписали спільне комюніке України та Швейцарії

15-01-2024 16:33611

У Давосі підписали спільне комюніке України та Швейцарії

За результатами консультацій у Давосі Швейцарія та Україна, співголови четвертої зустрічі радників із питань національної безпеки та зовнішньої політики, погодили спільне прескомюніке.

Як інформує пресслужба Міністерства юстиції України, у ньому зафіксована згода, що безпека України є невіддільною частиною світової та регіональної безпеки, тому війна проти нашої держави – це один із основних дестабілізаційних чинників у світі.

 

«Через це мирні зусилля необхідно значно наростити, щоб покласти край війні справедливим і всеосяжним шляхом. Завданням світової спільноти є не тільки завершення війни, а й подолання наслідків усіх тих криз, які були нею породжені по всьому світу», – йдеться в комюніке.

Також зазначається, що всеосяжний, справедливий і стійкий мир для України та всього світу має ґрунтуватися лише на Статуті ООН, відповідних резолюціях Генеральної Асамблеї ООН та ключових принципах міжнародного права.

«Ця зустріч заклала необхідні передумови для підготовки зустрічі лідерів країн та урядів, яка може дати старт на високому рівні для створення універсальної основи спільного бачення та шляхів досягнення всеохопного, справедливого та міцного миру для України на основі Української формули миру. Зустріч лідерів може також дати початок тематичним зустрічам у різних країнах на міністерському, парламентському, експертному та інших рівнях для підготовки детальних пропозицій для лідерів», – наголошено в комюніке.

З текстом комюніке співголів 4-ї зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньої політики Швейцарії та України щодо основних принципів миру для України можна ознайомитися ТУТ.

Як повідомляли, Президент України Володимир Зеленський прибув до Швейцарії з робочим візитом. Тут він зустрінеться з лідерами країни та візьме участь у Давоському форумі. У Берні проведе переговори з головами обох палат парламенту, керівниками партій і фракцій, пані Президенткою Віолою Амхерд.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news