logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Зеленський у Давосі провів зустріч із найбільшими фінансовими фондами: деталі

16-01-2024 15:591273

Зеленський у Давосі провів зустріч із найбільшими фінансовими фондами: деталі
Фото: Офісу президента

У Давосі Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із найбільшими фінансовими фондами світу.

Як інформує Офіс президента, у зустрічі також узяли участь: головний виконавчий директор компанії JP Morgan Chase Джеймс Даймон, головна виконавча директорка JP Morgan Asset & Wealth Management Мepi Ердоес, керівник департаменту з питань ринків капіталу JP Morgan Стефан Вейлер, спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер, віцеголова BlackRock Філіп Гільдебранд, засновник інвестиційної компанії Bridgewater Associates Рeй Даліо, співзасновник і співголова приватної інвестиційної компанії The Carlyle Group Девід Рубінштейн, засновник та власник компанії Dell Майкл Делл, керівник інвестиційної компанії Blackstone Group Стівен Шварцман, австралійський підприємець Ендрю Форрест, засновник компанії ArcelorMittal Лакшмі Міттал.

Зеленський відзначив важливість залучення приватного капіталу до проєктів з відбудови України і наголосив, що під час війни важливо розробити й запровадити механізми змішаного фінансування, що поєднує приватний і державний капітал.

«Саме тут ми бачимо вашу безпосередню роль просто зараз. Я знаю, що ви активно співпрацюєте з нашою командою. З нетерпінням чекаю конкретного результату», – сказав Президент.

Зеленський висловив сподівання, що світові фінансові фонди допоможуть залучити в українську економіку велику кількість світових інвесторів і корпорацій.

Як повідомляли, Зеленський у Давосі зустрівся з генсеком НАТО.

У Давосі підписали спільне комюніке України та Швейцарії.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news