logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Утиски ЗМІ та наступ на місцеве самоврядування знищують репутацію України – Кличко

16-01-2024 17:51593

Утиски ЗМІ та наступ на місцеве самоврядування знищують репутацію України – Кличко
Фото: КМДА

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що утиски незалежних ЗМІ, наступ на місцеве самоврядування та потоки брехні в анонімних Telegram-каналах знищують репутацію України, яка бореться за своє демократичне майбутнє.

Про це він заявив своєму Телеграмі.

За словами Кличка, Україна, незважаючи на війну, не повинна втратити демократичних завоювань. Таких, як свобода слова, дотримання прав людини, децентралізація влади. 

«І поки наші захисники б’ються на фронті, в тилу мають тривати реформи і необхідні зміни, а не зворотний процес. Країна повинна працювати на перемогу, а не борсатися в болоті політичного протистояння. На жаль, те, що відбувається сьогодні, руйнує єдність в державі, знищує демократичні принципи, шкодить іміджу України. 

Утиски незалежних ЗМІ та журналістів, які не подобаються владі, бо критикують її дії. Наступ на місцеве самоврядування. Потоки брехні і маніпуляцій, що ллються з анонімних провладних Telegram-каналів. Все це знищує репутацію України, яка бореться в кривавій війні за своє демократичне майбутнє. Бореться проти авторитаризму та варварства», – наголосив мер Києва. 

Кличко підкреслив: «Незалежні ЗМІ, свобода слова - один з основоположних принципів демократії. Говорю саме про ЗМІ та незалежних журналістів. А не про безпринципних шоу-менів, які розповсюджують брехню та провокації з анонімних телеграмів. І які переслідують і поливають брудом журналістів, та не несуть за це жодної відповідальності».

Він закликав правоохоронні органи нарешті припинити кошмарити за замовленнями влади неугодних їй політиків та підприємців, а розслідувати та встановити хто стоїть за провокаціями проти журналістів, хто замовляє та розповсюджує брехню. 

«Фронт у нас один - там, де б’ються наші захисники! І не треба розпалювати пожежу всередині країни!», – наголосив Кличко.

Leopolis.news