logo
02/05
01/05
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
2 ...

Японський дириґент та Луганський оркестр виконають Пʼяту симфонію Бетовена у Львівському органному залі

23-01-2024 10:50741

Японський дириґент та Луганський оркестр виконають Пʼяту симфонію Бетовена у Львівському органному залі

Третього лютого у Львівському органному залі відбудеться симфонічний концерт:  дириґент з Японії Такуя Шігешіта та Академічний симфонічний оркестр Луганської обласної філармонії виконають легендарну Пʼяту симфонію Людвіга ван Бетовена.

Найвідоміший твір симфонічної музики, який відкриває культовий мотив долі, що стукає у двері шедевр, захоплює слухачів по всьому світу.

Симфонія №5 – беззаперечний шедевр, який вражає своєю емоційністю, драматизмом та є свідченням незламності людського духу. Цей твір розповідає про сам тріумф, про кожну важко здобуту перемогу, яка коли-небудь була чи буде.

У Львівському органному залі ми почуємо інтерпретацію цього величного твору у виконанні дириґента з Японії, який заради цього виступу приїде в Україну в часи війни.

Такуя Шігешіта (Takuya Shigeshita) народився в Токіо, навчався у музичному коледжі Кунітачі, де отримав ступінь бакалавра. Має понад 25-річний досвід дириґування. Лауреат численних дириґентських конкурсів. Заступник генерального директора Всеяпонської федерації оркестрів середніх шкіл. Викладач у музичній школі Канто Гакуїн. Організатор та керівник Orchestra Club.

З Луганським симфонічним оркестром Такуя Шігешіта познайомився завдяки Курту Шміду, головному гостьовому дириґенту оркестру, який протягом багатьох років виступає з українськими музикантами.

У 2023 році японський дириґент приїздив в Україну, де дав зокрема концерт із Луганським філармонійним оркестром у Львівському органному залі, виконавши Антонін Дворжак – Симфонію №8 Соль мажор Антоніна Дворжака та Симфонію №10 Михайла Вербицького.

Львівський органний зал запрошує на концерт «Симфонічний вечір. Такуя Шігешіта» 3 лютого о 19:00. Відчуйте підтримку всього цивілізованого світу через музику.

Квитки на подію можна придбати на сайті kontramarka.ua або у касі Органного залу за адресою вул. С. Бандери, 8.

Концертний зал працює відповідно до безпекових рекомендацій Львівської міської ради.

Докладніше про всі події можна дізнатися на сайті Органного залу, а також на сторінках у Facebook та Instagram.

Leopolis.news