logo
30/04
29/04
28/04
26/04
25/04
24/04
2 ...

Біля руїн синагоги у Бродах відбудеться концерт пам’яті Йозефа Рота (ФОТО)

01-08-2019 12:572100

Біля руїн синагоги у Бродах відбудеться концерт пам’яті Йозефа Рота (ФОТО)

У місті Броди в неділю, 4 серпня, відбудеться, як зазначають організатори, грандіозний концерт пам’яті австрійського письменника та публіциста початку ХХ сторіччя Йозефа Рота, який тут народився.

 

Концерт відбудеться біля руїн Брідської великої синагоги – там уже монтують сцену. В мистецькому заході візьмуть участь львівські виконавці та світові зірки. Як зазначено в анонсах, на сцену вийдуть південноафриканська оперна співачка Пумеза Мацікіза, американський митець Абраам Броди, кіноакторка Сунні Меллез. Диригуватиме оркестром уродженка міста Броди, добре відома в Європі Оксана Линів.

У програмі концерту прозвучить твір сучасної української композиторки Богдани Фроляк «Kyrie eleison» та відбудеться прем’єра твору Абраама Броди (скрипка-перформанс, США), створеного спеціально на замовлення фестивалю. Кульмінацією дійства стане виконання масштабної 3-ї симфонії «Kaddish» видатного американського композитора, диригента та гуманіста Леонарда Бернстайна, сина єврейських емігрантів, які походили з-під українського міста Рівне. 3-тя Симфонія Бернстайна написана з використанням канонічним текстів стародавніх єврейських молитов і є реакцією митця на події Голокосту.

Концерт у Бродах проходитиме в рамках третього сезону фестивалю LvivMozArt. Очікують, що для висвітлення цього величного мистецького заходу прибудуть міжнародні медіа, зокрема журналісти австрійської телерадіокомпанії ORF та німецька Deutsche Welle.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news