logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Львівську облдержадміністрацію може очолити Маркіян Мальський

12-06-2019 08:2310561

Львівську облдержадміністрацію може очолити Маркіян Мальський
Фото: austria.lviv.ua

Адміністрація президента України ніяк не може визначитися з кандидатурою на посаду очільника Львівщини: там шукають людину з бездоганною репутацією. Як стало відомо кореспонденту Leopolis.news із джерел на Банковій, на початку цього тижня пропозицію очолити Львівську облдержадміністрацію отримав Почесний консул Австрії у Львові Маркіян Мальський.

 

До цього в переліку претендентів були кандидатури відомого підприємця та колишнього депутата обласної ради від «Нашої України» Ярослава Рущишина та екс-начальника департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ЛОДА, теперішнього директора ДТЕК Бурштиська ТЕС Дениса Шмигаля. Я.Рущишин відмовився від посади керівника облдержадміністрації, оскільки вирішив балотуватися на дострокових парламентських виборах до Верховної Ради України в 117 виборчому окрузі у м. Львові. Натомість кандидатуру Д.Шмигаля в підсумку «забракували» в самій Адміністрації президента через побоювання у звинуваченнях у зв’язках з Рінатом Ахметовим: Бурштинська ТЕС належить до енергохолдингу цього українського олігарха. Призначення його топ-менеджера головою ЛОДА викликало б критику та нерозуміння мешканців Львівщини.

Маркіян Мальський у розмові з кореспондентом Leopolis.news підтвердив, що отримав пропозицію очолити Львівську ОДА, однак остаточної відповіді ще не дав.

Маркіян Мальський – адвокат, кандидат юридичних наук, голова Західноукраїнської філії відомої юридичної компанії «Arzinger». Навчався у Львівському національному університет ім. Івана Франка (юридичний факультет і факультет міжнародних відносин, дипломований перекладач з англійської, німецької, французької та польської мов), Інституті світової торгівлі в Берні (Швейцарія, магістр міжнародного права та економіки (MILE), Стокгольмському університеті (магістр права LL.M.).

У жовтні 2016 року Маркіян Мальський став Почесним консулом Республіки Австрія у Львові. Його консульський округ охоплює 6 областей Західної України.

Нагадаємо, що після Революції гідності М.Мальський відмовився обійняти посаду начальника ДФС у Львівській області, яку він виграв у публічному конкурсі. Головною причиною відмови стала «відмінність у баченні розвитку та цілей служби після співбесіди з Романом Насіровим».

Нагадаємо, 11 червня заступник глави Адміністрації президента Руслан Рябошапка заявив, що президент Володимир Зеленський звільнив 15 голів обласних державних адміністрацій, зокрема Львівської ОДА.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news