logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
2 ...

Уряди Польщі та України зустрінуться для розблокування кордону

22-02-2024 20:39242

Уряди Польщі та України зустрінуться для розблокування кордону
Фото: УНН

Урядовці Польщі та України зустрінуться у Варшаві 28 березня для розв'язання проблеми блокади польсько-українського кордону.

Про це на пресконференції заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, передає «Суспільне».

«Я хотів би, щоб усі усвідомлювали, в який історичний момент ми повинні приймати рішення (йдеться про другі роковини від початку повномасштабного вторгнення рф – ред.), коли ми говоримо про наші стосунки з сусідами, нашу позицію, а також внутрішню ситуацію, ситуацію на кордоні з Україною, фермерів, протестів. Мусимо знайти спільне розвʼязання, щоб зберегти інтереси польських фермерів», — сказав Туск.

Напередодні Президент України Володимир Зеленський звернувся до партнерів України у Європі та передусім у Польщі щодо ситуації на українсько-польському кордоні. За його словами, він доручив українському уряду найближчим часом, до 24 лютого, бути на кордоні між двома державами. Зеленський запросив польських прем'єра та президента підтримати цей діалог. Він також звернувся до Єврокомісії, щоб у цій зустрічі взяв участь її представник.

Як повідомляли, 20 лютого польські фермери оголосили загальний страйк, заблокувавши майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і пункти пропуску на кордоні з Україною. Поляки погрожують блокувати кордон з Україною до квітня та не пропускати автобуси

Речник МЗС України Олег Ніколенко виступив із заявою, у якій засудив блокування польсько-українського кордону та антиукраїнські гасла з боку протестувальників.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news