logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Виставка картин юної художниці Наталі Качмар експонується у Мостиськах

06-03-2024 21:15511

Виставка картин юної художниці Наталі Качмар експонується у Мостиськах

У Мостиському Народному домі  відкрили виставку картин юної художниці Наталії Качмар з Годинь (Мостиська ТГ). Дівчина навчаєть­ся у 8 класі філії «Годинівського ЗЗСО І-ІІ ст.-ЗДО».

На відкриття завітали учні Мостиських шкіл, культосвітні працівники, рідні, друзі, мешканці Мостишини.   Теплими словами юну художницю привітали Мостиський міський голова Мирослава Пельц, священник о. Петро Федаш, директор Мостиського історико-краєзнавчого музею Роман Новіцький.

На виставці представлено 24 творчі роботи, це – полотна, при­свячені сьогоденню, природі. Юна художниця має особливе світовідчуття, бачить навколишній світ по-своєму, творчі композиції мають виразний мистецький зміст, деякі з філософським підтекстом. Живописні роботи в неї дуже гарні,  показують великий потенціал такої юної художниці.

Наталя гарно навчається у школі, бере участь у художній самодіяльності сільського Народного дому, вміло декламує поезію, активна в житті класу та рідного села Годині.

 «Наталя малює з дитинства, – розповідає мама мисткині Уляна Качмар. – Пробувала себе в різних творчих напрямках, але малювання стало найулюбленішою справою. Для вдосконалення майстерності навіть брала приватні уроки. Хист до малювання Наталя успадкувала від свого прадіда  Петра, який був художником-аматором, сам навчився цьому мистецтву». Мама Наталі п. Уляна підтри­мує свою дочку, допомогла їй в обла­штуванні виставки у місцевому Народному домі села Годинь, а зараз – наступний етап у її творчості – виставка у Мостиськах.

«Я люблю малювати, це для мене – щастя, натхнення, крок у майбутнє, спосіб виразити свої думки, мрії, показати, як я бачу і сприймаю навколишній світ. Я мрію стати художницею, і тому надалі буду навчатися, вивчати мистецтво, а також ознайомлюватися з картинами інших художників. Поки малюю акриловими фарбами і гуашшю на папері, але у планах – вдосконалення своїх навиків і майстерності. Хочу також попробувати малювати портрети, проявити себе в інших художніх  жанрах», – говорить Наталя.

Дівчинка мріє писати картини, подорожувати світом і – прославляти рідну Україну.

 Галина Сорока, для Leopolis.news