logo
27/04
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

У Байдена заявили, що шукають додаткові варіанти допомоги Україні

07-03-2024 09:46466

У Байдена заявили, що шукають додаткові варіанти допомоги Україні
Фото: ілюстративне

Адміністрація президента США Джо Байдена продовжить працювати з Конгресом, щоб той схвалив пакет з фінансуванням для України, а також шукатиме інші варіанти допомоги, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на інтерв’ю Кірбі «Голосу Америки». 

Він додав, що США працюватимуть із союзниками щодо можливих внесків.

«І, звісно, ми шукаємо всередині нашої власної системи, всередині нашого власного уряду та всієї адміністрації, чи є іще щось, що ми могли б зробити, щоб підтримати Україну. Але жодне із цих зусиль не зможе замінити обсягу, масштабу, який нам забезпечило б схвалення запиту на додаткове фінансування», – сказав Кірбі.

Кірбі підкреслив, що вони завжди розглядають інші можливості, які можуть використати, але, за його словами, «якими б вони не були, вони не будуть такими ж гарними, як запит на додаткове фінансування».

Він додав, що зараз «важко сказати з упевненістю», чи схвалить Палата представників цей проєкт, наголосивши, що все залежить від спікера Палати Майка Джонсона.

«Ми знаємо, і спікер Джонсон знає: якщо він винесе це на голосування, законопроєкт отримає схвалення. Є достатня двопартійна підтримка цього, в обох партіях. Тут немає питань. Справжнє питання: чи винесе він це на голосування? І тільки він може відповісти на це питання», – сказав Кірбі.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, адміністрація Байдена вивчає можливість виділити близько 200 мільйонів доларів з фінансування армії Сполучених Штатів для надання підтримки Україні.

Спікер Палати представників США Майк Джонсон після зустрічі з іншими лідерами Конгресу й президентом Джо Байденом у Білому домі 27 лютого заявив, що й далі вважає пріоритетом вирішення питання захисту кордону.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news