logo
27/04
26/04
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
2 ...

Жіноча збірна Литви з футболу бойкотуватиме матчі з білоруссю в рамках відбору на Євро-25

07-03-2024 16:22205

Жіноча збірна Литви з футболу бойкотуватиме матчі з білоруссю в рамках відбору на Євро-25
Фото: Суспільне

Президент Литовської футбольної федерації (LFF) Едгарас Станкявічюс повідомив, що жіноча збірна Литви бойкотуватиме матчі з Білоруссю у відборі на чемпіонат Європи-2025.

Функціонера цитує видання 15min, пише «Суспільне.Спорт».

Литва потрапила в одну групу з Білоруссю за підсумками жеребкування кваліфікації жіночого Євро-2025. Окрім них, у складі квартету дивізіону С опинились Кіпр і Грузія.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну Білорусі, на відміну від Росії, дозволили продовжити міжнародні виступи у футболі, однак при цьому домашні матчі вона може проводити лише за межами країни. Литва є однією з держав, що проявляє солідарність з Україною та закликає відсторонити росіян і білорусів від міжнародних змагань на всіх рівнях.

За словами Едгараса Станкявічюса, жіноча збірна Литви не гратиме з Білоруссю, навіть якщо це означатиме дві технічні поразки чи штраф. При цьому керівник LFF має намір обговорити ситуацію з УЄФА.

«Я лечу до Швейцарії в четвер, у нас там буде засідання комітету УЄФА, і ми домовилися обговорити це питання в п'ятницю. Наша позиція принципова. Ми намагаємось зрозуміти, що буде з командою, якщо вона відмовиться грати два матчі – це будуть лише технічні поразки 0:3 чи дискваліфікація на весь цикл?» — сказав Станкявічюс.

«Ми можемо отримати технічні поразки, покарання, нуль очок, але ми не будемо грати. На це згоден і тренер [німець Даніель Віммер] – згоден робити так, як вирішить федерація. Здається, в УЄФА теж нас розуміють, знають ситуацію, просто треба зрозуміти, яким буде покарання [за бойкот]».

Президент LFF додав, що УЄФА в будь-якому випадку не має серйозних важелів тиску на Литву у разі бойкоту, оскільки команда перебуває у відбірковому дивізіоні С, що є найнижчим за рангом.

«Наша основна позиція — не грати. З іншого боку, УЄФА не має звідки нас викидати. Хіба що з цієї кваліфікації. У нижчий дивізіон нас не відправлять, тому що ми там все одно».

Відбір на Євро-2025 розпочнеться 3 квітня 2024 року. Розкладу матчів наразі немає.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news