logo
26/04
2 ...

У Львівській облраді обговорили проєкт рішення про наглядові ради комунальних підприємств

08-03-2024 20:51288

У Львівській облраді обговорили проєкт рішення про наглядові ради комунальних підприємств
Фото: пресслужба ЛОР

Сьогодні, 8 березня, у Львівській обласній раді відбулося громадське обговорення проєкту рішення облради «Про наглядові ради комунальних підприємств (закладів) Львівської обласної ради».

 Участь у ньому взяли депутати Львівської обласної ради та представники громадськості, інформує пресслужба ЛОР.

Присутні обговорили процедури утворення, організації діяльності та ліквідації наглядових рад комунальних підприємств обласної ради.

Важливо, що до цього постійні депутатські комісії обласної ради вже розглянули цей проєкт рішення.

За словами одного з ініціаторів напрацювання проєкту документа – депутата облради Тараса Подвірного, створення наглядових рад для комунальних підприємств (закладів) має важливе значення для забезпечення розвитку, ефективного управління цими підприємствами (закладами) та збільшення рівня їхньої відкритості й прозорості.

«Створення наглядових рад є засобом реалізації прав громадян і гарантує їхню активну участь у прийнятті важливих управлінських рішень. Їх завданням буде – контроль за діяльністю комунальних підприємств (закладів), обговорення стратегічних планів та прийняття рішень щодо розвитку цих підприємств (закладів).

Прийняття цього рішення дозволить підвищити рівень ефективності управління комунальним майном, покращити якість послуг, які надаються громадянам, та забезпечити більшу відкритість і прозорість у процесі управління комунальним майном», - пояснив Тарас Подвірний.

Під час обговорення прозвучали конструктивні пропозиції до проєкту рішення, які взяті на доопрацювання. Ініціатори до понеділка, 11 березня, планують оприлюднити вже доопрацьований проєкт рішення з урахуванням пропозицій від депутатських комісій та від представників громадськості.

У цілому проєктом рішення передбачається затвердження: критеріїв, відповідно до яких утворення наглядової ради є обов’язковим; порядку утворення, організації діяльності та ліквідації наглядової ради; типового положення про наглядову раду.

Остаточний проєкт документа розгляне Львівська обласна рада.

Leopolis.news