logo
26/04
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У МОЗ розповіли, скільки медзакладів під’єднано до швидкісного інтернету

13-03-2024 17:40158

У МОЗ розповіли, скільки медзакладів під’єднано до швидкісного інтернету
Фото: epravda.com.ua

Міністерство охорони здоров’я за активної підтримки Міністерства цифрової трансформації працює над забезпеченням цифрової безбар’єрності. Так, наразі уже 2058 медичних закладів України мають змогу користуватись швидкісним інтернетом та засобами доступу до нього. 

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У закладах встановлені Wi-Fi мережі, завдяки яким медичні працівники можуть швидко та безперебійно вносити дані до електронної системи охорони здоров’я. 

Розширення інтернет-мережі полегшує доступ пацієнтів до цифрових сервісів.

Це, до прикладу, дає можливість людям, особливо тим, які проживають у сільській місцевості, долучитися до державної програми «Доступні ліки». Програма дає можливість отримувати життєво необхідні ліки проти серцево-судинних хвороб, діабету, бронхіальної астми, розладів психіки та поведінки, епілепсії та нецукрового діабету, а також для профілактики інсультів та інфарктів. У межах цієї програми реімбурсації виписано вже понад 70 млн електронних рецептів. Отримати електронний рецепт можна дистанційно.

Доступ до інтернету дозволяє впроваджувати й інші якісні та доступні електронні сервіси в сфері охорони здоровʼя. Це, зокрема: телемедичні рішення, за допомогою яких відновлюються пацієнти з нейросенсорними порушеннями, електронне документування реабілітаційного процесу з використанням МКФ тощо.

Напрям реалізується у межах Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору та послуг в Україні. Стратегія безбар’єрності розроблена за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news