logo
27/04
26/04
2 ...

Львівські медики виходили дівчинку, яка народилася з екстремально низькою вагою 570 грамів

13-03-2024 18:36337

Львівські медики виходили дівчинку, яка народилася з екстремально низькою вагою 570 грамів
Фото: Львівська ОВА

Додому Єву з Львівського обласного клінічного перинатального центру виписали на 110 день з масою тіла 2500 г і зростом 42 см.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Виходжування передчасно народжених малюків – це надзвичайно відповідальна і кропітка робота команди дитячих анестезіологів та  лікарів-неонатологів, розповіли у Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Одразу після народження дівчинку госпіталізували до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених, де вона провела 50 днів.

Дитина спершу була на штучній вентиляції легень, пізніше – отримувала респіраторну підтримку через високопотокові канюлі.

Усі передчасно народжені діти, які перебувають на лікуванні у Центрі, безоплатно отримують необхідні дороговартісні препарати. Єві проводили замісну терапію сурфактантом, антибактеріальну терапію та парентеральне харчування. Також з перших днів життя крихітка отримувала донорське молоко з нашого Банку грудного молока.

Коли стан дитини стабілізували, її перевели на другий етап виходжування. Тут Єва пробула ще 60 днів, впродовж яких отримувала тривалу респіраторну підтримку, інгаляційну та інфузійну терапію, дівчинці провели корекцію ретинопатії методом лазерної коагуляції сітківки, також декілька курсів масажу, baby-SPA.

«Додому Єву виписали з масою тіла 2500 г і зростом 42 см. Але ми не прощаємося надовго! При виписці всі «поспішайки» отримують розписаний маршрут візитів до нашого відділення медичної реабілітації передчасно народжених та малих дітей, де за їхнім здоров'ям спостерігають лікарі-педіатри та суміжні спеціалісти», – розповіли в Перинатальному центрі.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news