logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Канада розглядає можливість купівлі українських дронів

20-03-2024 09:43522

Канада розглядає можливість купівлі українських дронів
Фото: ілюстративне

За словами міністра оборони Канади Білла Блера, країна та інші партнери могли б закуповувати для власних оборонних потреб дрони, вироблені в Україні.

Про це Блер сказав під час пресконференції в Оттаві, повідомляє «Укрінформ».

Канадський посадовець сказав, що під час лютневого візиту до Києва йому вдалося обговорити досвід України у використанні дронів на полі бою, а також досягнення у їх виробництві із міністром з питань стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним.

«Ми обговорили можливості для співпраці, й навіть те, як союзники по коаліції, в тому числі Канада, могли б інвестувати у придбання вироблених в Україні дронів. Як на мене, це дуже реальна можливість», - сказав Блер.

За його словами, «ніхто не знає краще за українців, як воювати із росіянами».

«Вони мають два роки суворого бойового досвіду у цьому. Думаю, нам усім слід повчитися еволюції використання дронів у війні й на основі цього ухвалювати рішення стосовно майбутніх закупівель», – зазначив міністр.

Він додав, що Канада разом з іншими партнерами по коаліції спроможностей намагатиметься забезпечити Україні мільйон дронів, частина з яких буде виготовлена в Україні.

«Ми у дусі співпраці працюватимемо з українцями, підтримуватимемо їх власне виробництво. Утім у цьому є дійсні переваги й для усіх членів коаліції, в тому числі Канади», – підсумував Блер.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news