logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

Сихівський райсуд посадив 46-річного чоловіка на 3 роки за ухилення від мобілізації

20-03-2024 19:17191

Сихівський райсуд посадив 46-річного чоловіка на 3 роки за ухилення від мобілізації
Фото: соцмережі

Судом ухвалено вирок у кримінальному провадженні про обвинувачення в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це повідомляє пресслужба Сихівського райсуду.

46-річний мешканець Львівської області обвинувачувався в тому, що відмовився отримувати під особистий підпис бойову повістку про призов на військову службу під час мобілізації, на особливий період, оголошеної Указом Президента України №69/2022 від 24.02.2022 «Про загальну мобілізацію» та необхідність з’явитись до одного із районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки м. Львова, для проходження подальшої військової служби у Збройних силах України.

Окрім цього, останній, знаходячись фізично у пункті збору одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки м. Львова, без поважних причин відмовився їхати на відправлення у військову частину для проходження військової служби у Збройних силах України.

15 березня 2024 року Сихівським районним судом м. Львова під головуванням судді Олени Горбань ухвалено вирок та призначено обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

Судом, серед іншого, враховано, що ухилення від захисту Батьківщини в період воєнного стану під час військової агресії ворога свідчить про підвищену суспільну небезпечність вчиненого кримінального правопорушення, створює загрозу для безпеки держави у сфері оборони, може призвести до підриву військової дисципліни, розлагодженості дій, спрямованих на захист суверенітету держави, що в умовах воєнного стану є неприпустимим, тому наслідки ухилення від військової служби в цих умовах через покарання повинні досягати такої мети, яка зможе запобігти вчиненню нових кримінальних правопорушень як засудженим, так і іншими особами.

На переконання суду, підстави для звільнення засудженого від відбування покарання з випробуванням відсутні, адже це не буде достатнім для його виправлення та не відповідатиме суспільному інтересу в державі, яка протистоїть злочинній військовій агресії російської федерації. Реальне покарання у виді позбавлення волі за вчинене кримінальне правопорушення гарантуватиме адекватне реагування на загрозу національної безпеки держави та сприятиме досягненню цілей покарання, передбачених Кримінальним кодексом України.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений.

Leopolis.news