logo
26/04
25/04
24/04
23/04
21/04
2 ...

Парламент Чехії визнав рф найбільшою загрозою безпеці

21-03-2024 13:54404

Парламент Чехії визнав рф найбільшою загрозою безпеці
Фото: cojeco.cz

Палата представників, нижня палата чеського парламенту, назвала Росію головною безпековою загрозою Чеської Республіки.

Позачергове засідання парламенту скликали на тему «Загрози безпеці Чехії», пише видання ČTK.

Сьогодні Палата представників визначила нинішній російський режим як найбільшу загрозу безпеці для Чеської Республіки, яку вона вважає терористичною. Інтерес Чехії – це незалежна, демократична та вільна Україна, міцно закріплена в міжнародних структурах, – йдеться в резолюції нижньої палати.

Палата також підтримала продовження допомоги Україні, яка переживає третій рік російського військового вторгнення, включно з поставками військового обладнання.

«Нинішній терористичний режим у Росії, з його експансивністю та намаганнями розширити сферу впливу на Україну та інші європейські країни, що супроводжується військовими злочинами, становить найбільшу загрозу безпеці для Чеської Республіки. Тому фундаментальний інтерес для Чехії – Путін має програти війну проти України, щоб Україна захистила та відновила свою територіальну цілісність у міжнародно визнаних кордонах і що російський режим ефективно стримувався від подальшої агресії проти Європи», – сказано у резолюції.

На думку палати, необхідно продовжувати допомагати Україні в реалізації чеських інтересів безпеки.

«Зупинення постачання військової техніки призвело б, навпаки, до завоювання та спустошення України російсько-терористичним режимом і заохочення цього режиму до подальших завоювань проти європейських держав», – наголошено у заяві.

Парламент також закликав уряд продовжувати допомагати демократично налаштованим росіянам, противникам президента рф Володимира Путіна.  

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news