logo
26/04
25/04
24/04
23/04
2 ...

У Львові судитимуть неповнолітнього, який 5 разів повідомляв про псевдозамінування

22-03-2024 12:57179

У Львові судитимуть неповнолітнього, який 5 разів повідомляв про псевдозамінування
Фото: Поліція Львівської області

Обвинуваченого викрили співробітники Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області спільно з оперативниками кримінальної поліції та слідчими відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №2, за процесуального керівництва Франківської окружної прокуратури.  

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Львівської області.

Як встановили правоохоронці, 12 та 17 грудня 17-річний житель Львова повідомив про замінування двох різних львівських торгівельно-розважальних центрів, 18 грудня – про підготовку вибуху на Головному залізничному вокзалі у Львові, 19-грудня - про замінування одного з львівських університетів, а 22 грудня – училища.

На кожне таке повідомлення реагували правоохоронці – за вказаними адресами працювали спеціалісти-вибухотехніки, слідчо-оперативні групі та співробітники інших служб поліції Львівщини, проводились обстеження, евакуації, припинялась робота закладів.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях, відкритих за ч.1 ч.2 ст.259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальні акти скеровані на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news