logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Кулеба про відчайдушні спроби прив’язати теракт у Москві до України: Путін – патологічний брехун

24-03-2024 15:19482

Кулеба про відчайдушні спроби прив’язати теракт у Москві до України: Путін – патологічний брехун
Фото: Getty Images

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав не вірити «патологічному брехуну» Путіну у спробі нав’язати причетність України до теракту у Підмосков’ї.

У своєму Твіттері Кулеба нагадав, як Путін брехав про підриви житлових будинків у 1999 році, катастрофу підводного човна «Курськ» у 2000 році, облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивства Політковської, Магнітського, Нємцова та багатьох інших критиків, а також про російських солдатів, які окуповували Крим, збиття MH17 і плани вторгнення в Україну.

«Путін – патологічний брехун. В тому числі і зараз, коли він відчайдушно намагається пов'язати Україну або інші західні країни з масовим розстрілом під Москвою, незважаючи на те, що немає жодних доказів, які б підтверджували такі твердження», – наголосив глава МЗС.

Натомість Кулеба закликав не дозволяти Путіну та його поплічникам нав’язати свій обман: «Їхня єдина мета – мотивувати якомога більше росіян загинути в їхній безглуздій і злочинній війні проти України, а також прищепити ще більшу ненависть до інших народів, не лише до українців, але й до всього Заходу».

Як повідомлялось, 22 березня ввечері у концертному залі «Крокус Сіті Хол» під Москвою почалася стрілянина. Невідомі у військовій формі відкрили вогонь із автоматів по людям. Згодом концертний зал загорівся, над ним виднілися клуби чорного диму. Очевидці також повідомляли, що пролунав вибух. 

Російська ФСБ заявила, що затримала 11 осіб, зокрема чотирьох терористів, які нібито безпосередньо брали участь в організації теракту. 

Хоч бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт, російські пропагандисти та особисто Путін намагалися приплести Україну до організації теракту.

Раніше кілька країн попередили, що в Москві можливі теракти. США, Велика Британія та Німеччина говорили про це на початку березня.

Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news