logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Львівщина серед лідерів у четвертій хвилі мікрогрантової програми цього року

27-03-2024 13:41212

Львівщина серед лідерів у четвертій хвилі мікрогрантової програми цього року
Фото: Львівська ОВА

Пів сотні заявників із Львівщини стали переможцями четвертої хвилі проєкту «єРобота».

 

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА.

Відповідно до рішень, які ухвалив Державний центр зайнятості за урядовим проєктом «єРобота» у четвертій хвилі цього року, до грантоотримувачів доєднався 51 претендент із Львівщини.

Мікрогрант у розмірі від 50 до 250 тисяч гривень на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа» отримають 47 заявників, зокрема 4 юридичні особи, 36 фізичних осіб-підприємців і 7 початківців, які тільки починають займатися підприємництвом. Вони зобов’язалися створити 94 робочі місця та освоїти понад 11 млн гривень, аби придбати обладнання, матеріали і покрити інші видатки, пов’язані з масштабуванням бізнесу. Серед видів діяльності домінують гуртова та роздрібна торгівля, ресторанний бізнес, сфера надання послуг, ремонт та обслуговування автотранспорту.

Грантові кошти у розмірі від 250 тисяч грн до одного мільйона гривень також надійдуть на рахунки чотирьох переможців четвертої хвилі програми «Грант для ветеранів та їх подружжя»: одного учасника бойових дій і трьох дружин захисників. Вони отримають майже 2 млн гривень і створять 8 робочих місць у таких галузях економіки як роздрібна торгівля та ресторанний бізнес.

«Львівщина – друга серед інших областей України за результатами четвертої у цьому році хвилі мікрогрантової програми, – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк. – Загалом від її старту, тобто з липня 2022 року, держава інвестує у бізнес 2187 підприємців з нашої області понад 0,5 млрд гривень. А від початку реалізації ветеранського компонента урядової програми право на грант вибороли 46 учасників бойових дій і членів родин захисників із Львівщини, які на розбудову бізнесу використають понад 19 млн гривень державних коштів».

Ознайомитися з деталями програми «Власна справа» можна за посиланням https://bit.ly/3AU90ic.

Подробиці ветеранської грантової програми – https://bit.ly/3GQ8WDe

Нагадуємо, що кошти на розвиток бізнесу може отримати як підприємець, що займається бізнесом, так і особа без досвіду такої діяльності. Обов’язкова умова – створення 1-2 робочих місць. Консультації можна отримати у підрозділах Львівської обласної служби зайнятості (контакти – http://surl.li/jpvpt).

Підготувала Ольга Балух, Leopolis.news