logo
27/04
26/04
2 ...

Сервісні центри МВС Львівщини виявили у цьому році щонайменше 15 підробних медичних довідок

27-03-2024 17:53187

Сервісні центри МВС Львівщини виявили у цьому році щонайменше 15 підробних медичних довідок
Фото: hsc.gov.ua

У сервісному центрі МВС у селі Зимна Вода біля Львова у двох кандидаток на отримання водійських прав виявили підроблені медичні довідки, видані від імені одного з приватних медичних центрів.

Про це повідомляє регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

«Під час реєстрації на теоретичний іспит кандидатки у водії надали адміністратору сервісного центру МВС медичні довідки з ознаками підробки. За цим фактом ми звернулись до національної поліції та передали їм усі наявні матеріали», - повідомляє Сергій Гапонько, заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях.

Також він зазначає, це не перший випадок у Львівській області, коли кандидати у водії користуються послугами шахраїв з виготовлення підробних медичних довідок. Зокрема, від початку 2024 року у сервісному центрі МВС міста Львів виявлено 13 підробних медичних довідок.

«Ми закликаємо громадян не шукати обхідних шляхів, не намагатись придбати медичну довідку в інтернеті або іншим шляхом», - наголосив Сергій Гапонько.

Зазначимо, за використання підробних документів передбачена відповідальність за статтею 358 Кримінального кодексу України та карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

Leopolis.news