logo
27/04
26/04
2 ...

У Львівській мерії закликають вирішувати конфлікт з директоркою СШ №96 законним шляхом

28-03-2024 10:28994

У Львівській мерії закликають вирішувати конфлікт з директоркою СШ №96 законним шляхом
Фото: скріншот з відео

27 березня у школі №96 відбулося друге засідання робочої групи щодо ситуації, яка склалась довкола конкурсу на посаду директора.

Управління освіти пояснило, чому важливо зараз допустити до роботи нову директорку школи і вирішувати конфлікт у правовому порядку, інформує пресслужба ЛМР.  

Зокрема, начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк відповів на всі питання батьківського комітету і педагогічних працівників цієї школи. Потім присутні обговорили законні методи вирішення ситуації, які на сьогодні можуть полягати лише у допуску нової директорки до виконання своїх посадових обов’язків, щоб школа могла функціонувати, і паралельно оскаржувати рішення конкурсної комісії згідно з чинним законодавством.

«Для того, щоб ніхто з працівників школи не став заручником ситуації, потрібно допустити нову директорку до роботи. Мова зараз суто про юридичні питання: підписання документів, кошторисів, підсумкового наказу про атестацію, тощо. Людина має виконувати свої посадові обов’язки.

Паралельно з цим можуть тривати всі правові процеси. Вам ніхто не забороняє оскаржувати рішення конкурсної комісії згідно з чинним законодавством», – пояснив Андрій Закалюк, керівник управління освіти.

На зустрічі, окрім членів робочої групи, були присутні директори інших шкіл Львова, яких обирали на посади через відкритий конкурс, члени конкурсних комісії, які проводять конкурси, представники Державної служби якості освіти у Львівській області, обласної профспілки працівників освіти і науки, Центру професійного розвитку педагогічних працівників.

«З точки зору закону маю кілька вагомих зауважень. Перше - чи звільняв начальник управління освіти директора школи? Ні. Просто був непродовжений контракт і згідно з чинним законодавством було оголошено конкурс. Друге - члени конкурсної комісії не голосують конкретно за когось із кандидатів, а виставляють бали відповідно до тестових завдань чи презентації. Третє - чи є спосіб зараз скасувати попередні рішення? Ні, немає, адже конкурс відбувся і призначено нового керівника. Четверте - чи може керівник управління одноосібно скасувати рішення конкурсної комісії? Ні, не може, бо чинне законодавство на цьому етапі не дає йому такої можливості. Єдиний варіант – оскарження рішення згідно з чинним законодавством», – наголосив Тарас Ілечко, представник управління Державної служби якості освіти у Львівській області.

Нагадаємо, робоча група працює під керівництвом заступниці міського голови з гуманітарних питань Ірини Кулинич за участі представників батьківського комітету школи, вчителів та управління освіти Львівської міської ради.

Як відомо, 8 березня Львівська мерія провела конкурс на посаду директора школи №98, за результатами якого перемогла Ярина Нечепурна.

Однак Галина Михайлик, яка раніше очолювала цю школу, не погодилась з рішенням. Батьки і вчителі також мають сумнів у прозорості конкурсу і наполягають, щоб директоркою залишалась саме Галина Михайлик. Бо вона показала себе з кращої сторони, організувавши після масштабного вторгнення рф штаб гумдопомоги, допомагала переселенцям і т.д.

У 2022-му році у конкурсі на директора школи перемогла Галина Михайлик, яка до цього була заступником директора у цьому навчальному закладі.

Коли освітянин вперше перемагає в конкурсі, з ним підписують договір, через 2 роки відбувається його продовження на підставі представлення директором проведеної роботи. У випадках, якщо в комісії чи управління освіти Львівської міської ради є зауваження, може оголошуватись конкурс на посаду знову. Однак договір не продовжили, тому проводили повторний конкурс. Про це пише видання «Сихів.Медіа».

Тепер справа вирішуватиметься у судовому порядку.

Leopolis.news