logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Кулеба у Нідерландах домовлявся про додаткові системи Patriot

02-04-2024 13:30606

Кулеба у Нідерландах домовлявся про додаткові системи Patriot
Фото: twitter.com/DmytroKuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, який перебуває із візитом у Нідерландах, закликав посилити протиповітряну оборону України додатковими системами Patriot.

Про це він написав у соцмережах після зустрічі із главою МЗС Нідерландів Ганке Брейнс Слот.

«Ми обговорили сьогоднішню конференцію «Відновлення справедливості для України» в Гаазі та конкретні кроки для забезпечення справедливості за російські звірства.

Я поінформував свою колегу про посилення російського повітряного терору, включно з інтенсивним використанням балістичних ракет. Повітряний щит України необхідно посилити, зокрема додатковими комплексами та ракетами «Patriot», – зазначив Кулеба.

«Я вдячний Ганке та Нідерландам за потужну підтримку та внесок у захист України та всієї Європи», – додав він.

Глава МЗС Нідерландів також прокоментувала зустріч із Кулебою: «Кожен день ми чуємо, як страждають невинні громадяни України. Незліченна кількість загиблих - будинки, школи та лікарні знищені. Росія повинна відповідати за ці жахливі військові злочини. Ось чому ми з Дмитром Кулебою сьогодні в Гаазі».

«57 країн збираються разом, щоб боротися з безкарністю та, зрештою, компенсувати жертвам під час нашої спільної конференції «Відновлення справедливості для України»… Зараз настав час для більш конкретних дій і показати, що справедливість неминуча», – додала вона.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news