logo
23/04
20/04
15/04
11/04
08/04
04/04
02/04
29/03
24/03
18/03
16/03
14/03
2 ...

Кулеба у штаб-квартирі НАТО: Неможливо зрозуміти, чому союзники не можуть знайти додаткові «Patriot» для України

04-04-2024 14:07615

Кулеба у штаб-квартирі НАТО: Неможливо зрозуміти, чому союзники не можуть знайти додаткові «Patriot» для України
Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у ході офіційного візиту до Брюсселя відвідав штаб-квартиру НАТО, де привітав Альянс з 75-річчям його заснування.

Під час преспідходу до представників міжнародних ЗМІ Кулеба закликав союзників негайно надати Україні додаткові батареї систем ППО «Patriot» для протидії повітряному терору з боку росії, інформує МЗС України. 

«Неможливо зрозуміти, чому союзники не можуть знайти додаткові батареї, щоб доставити їх туди, де щодня стріляють балістичними ракетами. Тільки в березні по Україні було випущено 94 балістичні ракети. В середньому по 3 в день. Більше ніде в світі такого не відбувається», – наголосив міністр. 

Кулеба нагадав, що повітряний терор росії не зупиняється ні на мить, а тому важливо його зупинити якомога швидше. 

«Лише сьогодні вночі близько 20 безпілотників «Shahed» атакували Харків. Загинуло станом на зараз 4 людини. Атака була проведена у найбільш підступний спосіб - другий безпілотник полетів слідом за першим і вбив тих, хто прибув на допомогу жертвам після удару першого дрона», – зазначив міністр. 

Глава МЗС підкреслив, що надання Україні додаткових систем “Patriot” дасть змогу захистити не лише повітряний простір нашої країни, але й зробить небо Альянсу НАТО безпечнішим. 

«Потрібно мати більше систем “Patriot” в Україні, бо це захистить не лише українське небо, але і небо НАТО від російських балістичних ракет», – наголосив він. 

У ході відповіді на запитання журналістів щодо можливого розблокування американської фінансової допомоги Україні та позиції спікера Палати Представників США Майка Джонсона, Дмитро Кулеба зазначив, що нещодавно Президент Зеленський та спікер Джонсон провели грунтовну розмову в цьому контексті. За його словами, останні публічні коментарі спікера Джонсона щодо цього питання оптимістичні. Україна чекає від союзників реальних кроків. 

Також глава МЗС висловив упевненість, що американська допомога надійде у всякому випадку.

 Підготував Олександр Чамара, Leopolis.news