logo
01/05
30/04
2 ...

У першому кварталі цього року платники Львівщини перерахували за паркування понад 9 млн грн

18-04-2024 14:49188

У першому кварталі цього року платники Львівщини перерахували за паркування понад 9 млн грн
Фото: dtkt.ua

В управлінні оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Львівській області повідомили, що за січень – березень 2024 року до місцевих бюджетів територіальних громад Львівської області по збору за місця для паркування транспортних засобів, сплаченого юридичними особами, надійшло 9,2 млн гривень.

Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження збільшилися на 1,5 млн гривень.

Головне управління ДПС у Львівській області нагадує, що відповідно до п. 268 прим.1.3 ст. 268 прим.1 розд. ХІІ Податкового кодексу України (далі – ПКУ) ставки збору за місця для паркування транспортних засобів (далі – збір) встановлюються за кожний день провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів у гривнях за 1 кв. метр площі земельної ділянки, відведеної для організації та провадження такої діяльності, у розмірі до 0,075 відсотка мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

При визначенні ставки збору сільські, селищні, міські ради враховують місцезнаходження спеціально відведених місць для паркування транспортних засобів, площу спеціально відведеного місця, кількість місць для паркування транспортних засобів, спосіб поставлення транспортних засобів на стоянку, режим роботи та їх заповнюваність. 

Ставка збору та порядок сплати збору до бюджету встановлюються відповідною сільською, селищною, міською радою (п. 268 прим.1.4 ст. 268 прим.1 розд. ХІІ ПКУ). 

Підготував Володимир Піняжко, Leopolis.news