logo
03/05
02/05
2 ...

Швейцарія безоплатно передасть Львову 11 вживаних трамваїв (ВІДЕО)

22-04-2024 19:10823

Швейцарія безоплатно передасть Львову 11 вживаних трамваїв (ВІДЕО)
Фото: пресслужба ЛМР

Сьогодні, 22 квітня, перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко, Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн та керівник ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Ковалів підписали угоду щодо передачі швейцарцями Львову 11 низькопідлогових трамваїв.

Як повідомляє пресслужба ЛМР, вживані вагони, а також обладнання та запчастини, Львову передає бернська компанія Bernmobil. Їх місто має отримати впродовж липня цього року - початку 2025 року. 

Доставка здійснюватиметься за рахунок швейцарської сторони. 10 з цих трамваїв курсуватимуть на лініях, а один використовуватимуть для запасних частин.

«Завдяки Швейцарії Львів отримає допомогу на близько 80 млн грн в межах проєкту «Бернські трамваї для Львова». Мова, зокрема, про 11 трамваїв, які будуть надані для нашого міста», - зауважив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Як розповів Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн, ці трамваї – це перші низькопідлогові трамваї, що були виготовлені у Берні.

«Приємно знову бути у Львові. Ми розпочинали співпрацю з підтримки малого та середнього бізнесу, продовжили – у сфері охорони здоров’я. І ми раді, що тепер співпрацюємо у транспортній галузі. Сподіваємося, що трамваї червоного кольору з Берну будуть у Львові корисні.

Ці трамваї не є новими, але їх стан цілком відмінний. Я користувався ними у столиці Швейцарії, тож можу впевнено сказати, що вони будуть гарним доповненням до решти трамваїв, які курсують у Львові», - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Швейцарської Конфедерації в Україні Фелікс Бауманн.

Загалом, проєкт «Бернські трамваї для Львова» передбачає, що Львівелектротранс також безоплатно отримає рейкошліфувальний верстат, додаткові запчастини та підйомні пристрої для цих трамваїв. А технічні працівники львівського комунального підприємства пройдуть місячне практичне навчання у Берні. Крім того, проєкт передбачає надання  консультативних послуг у сфері сталої міської мобільності.

Зі свого боку Львівелектротранс має зробити певну модернізацію на території вагонно- ремонтного депо, аби забезпечити тут належне обслуговування вагонів.

Як зауважив директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило, швейцарські трамваї дозволять збільшити кількість модернізованого низькопідлогового транспорту на лініях Львова.

Сьогодні швейцарська делегація оглянула вагонно-ремонтні майстерні ЛКП «Львівелектротранс», куди власне доставлятимуть бернські трамваї. Також гостям показали раритетні вагони, які вже не курсують на лініях, та найсучасніші – марки «Електрон».

Leopolis.news