logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Трьох українців у Китаї не допустили на борт літака

20-02-2020 08:102570

Трьох українців у Китаї не допустили на борт літака

На етапі огляду китайськими медиками в Ухані (Китай) не допустили на борт українського лайнера SkyUp Airlines трьох українців і одну іноземку, вони перебувають на зв'язку з консульською службою.

Про це повідомив Урядовий портал.

«Евакуація проходить у штатному режимі. Уряд має чіткий план і ми його виконуємо. До прийому людей готові. Літак вже вилетів. Усі пройшли відповідні перевірки. На борт допущені люди без симптомів гострої респіраторної інфекції», – сказав заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, на етапі огляду китайськими медиками не допущено на борт 4 людини, 3 з них українці та 1 – іноземка. Після цього українські фахівці, медики, які супроводжують цей рейс, провели додатково фінальний огляд. Всього на борт допущено 73 людини. По прибуттю вони будуть розміщені в обсервацію у визначеному Урядом об'єкті. Ті, кого не було допущено до евакуації, знаходяться під наглядом китайських лікарів та перебувають на постійному зв'язку з консульською службою.

«Прошу не створювати паніку, зберігати здоровий глузд та розуміння, що у будь-якій ситуації треба залишатися людьми. Там могли опитинись кожен із нас чи дорога нам людина. Ми забираємо людей, які і так переживають непростий період. Серед евакуйованих сім’я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти. Наш обов’язок – забрати їх та створити максимально комфортні умови. Це стосується не тільки організації перельоту та облаштування їх побуту, але й прийняття їх іншими українцями. Невже в такій великій країні немає місця для менше сотні громадян, які опинилися в складній ситуації?» – наголосив заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Leopolis.news