logo
25/04
24/04
2 ...

Биті вікна і барикади з вогнем: на Полтавщині відтіснили протест і завезли людей з Уханю (ФОТО)

20-02-2020 21:382377

Биті вікна і барикади з вогнем: на Полтавщині відтіснили протест і завезли людей з Уханю (ФОТО)
Фото: Українська правда

У селищі міського типу Нові Санжари правоохоронці відтіснили протестувальників і завезли у місцевий медичний центр людей, евакуйованих з китайського міста Ухань.

Про це пише «Українська правда».

«Відбуваються заходи з виконання урядового рішення. Ті, хто перешкоджають цьому в неправовий спосіб – це перешкоджання припиняється», - сказав речник Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко.

Поліція та Національна гвардія рушили дорогою, яку блокують протестувальники. Ймовірно, правоохоронці «розчищали» коридор для автобусів з людьми.

Сутички були нетривалими і станом на 18:55 припинились після того, як мітингувальників відтіснили з дороги.

За даними джерела УП, яке перебуває на місці події, станом на 19:15 дорогу до медичного центру звільнили, колона з автобусами під'їжджає.

Станом на 19:40 сутички правоохоронців і мітингувальників поновились. Люди палять шини та дрова на під'їзді до медцентру. За словами джерела УП, місцеві запалили барикаду перед автобусам з евакуйованими.

Станом на 19:56 пожежники розібрали барикаду, автобуси з евакуйованими у супроводі правоохоронців проїхали на територію санаторію.

У колоні є кілька автобусів з розбитими вікнами.

У «Нових Санжарах» на 14-денній обсервації мають перебувати 45 громадян України і 27 іноземців, а також екіпаж і супроводжуючі лікарі.

Через інформацію, що евакуйованих осіб повезуть у санаторій МВС у Нових Санжарах Полтавської області, місцеві мешканці почали мітинг із вечора 19 лютого, а вранці 20 лютого перекрили дорогу.

Нагадаємо, 19 лютого Винники охопила паніка –  серед медперсоналу та пацієнтів госпіталю ширилися чути про виписку всіх пацієнтів та про прийняття на стаціонар евакуйованих з Уханю українців. Проте, т.в.о. директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Андрій Васько розповів, що у шпиталі пройшли навчання готовності закладу до госпіталізації хворих з гострою респіраторною хворобою (коронавірусом).

Місцеві мешканці заблокували в’їзди до Львівського обласного госпіталя інвалідів війни та репресованих імені Юрія Липи, щоб туди не привезли евакуйованих з Уханю українців.

Раніше повідомлялось, що серед евакуйованих з Китаю українців є і мешканці Львівщини.

Leopolis.news