Частина України не готова до наступного етапу пом'якшення карантину — МОЗ

https://leopolis.news/post/21799/-chastyna-ukrany-ne-gotova-do-nastupnogo-etapu-pomyakshennya-karantynu--moz

22/05/2020

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, передає Громадське.

Так, не готові пом’якшувати обмеження Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька і Закарпатська області, а також Київ та Київська область. Погана епідемічна ситуація у цих регіонах ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту.

Як відомо, 20 травня 2020 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, в які прописав критерії для послаблення карантинних обмежень. 

До таких критеріїв відносяться

  • загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити меше ніж 12 людей на 100 тисяч населення.
  • середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) з урахуванням усіх цих критерії.

Нагадаємо, з 22 травня до 22 червня в Україні діятиме так званий «адаптивний» (локальний) карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні.

Leopolis.news