logo
26/04
25/04
2 ...

Частина України не готова до наступного етапу пом'якшення карантину — МОЗ

22-05-2020 10:43982

 Частина України не готова до наступного етапу пом'якшення карантину — МОЗ
Фото: 05453.ua

В Україні 10 областей не готові перейти до друго етапу зняття карантинних обмежень, який має початися після 22 травня.  

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я, передає Громадське.

Так, не готові пом’якшувати обмеження Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька і Закарпатська області, а також Київ та Київська область. Погана епідемічна ситуація у цих регіонах ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту.

Як відомо, 20 травня 2020 року Кабінет міністрів України ухвалив постанову, в які прописав критерії для послаблення карантинних обмежень. 

До таких критеріїв відносяться

  • загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення (інцидентність). Вона має становити меше ніж 12 людей на 100 тисяч населення.
  • середня кількість ПЛР-тестувань. Потрібно понад 12 на 100 тисяч населення протягом останніх 7 днів.
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19. Потрібен показник менше ніж 50%.

Рішення про послаблення або припинення карантину ухвалюють регіональні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) з урахуванням усіх цих критерії.

Нагадаємо, з 22 травня до 22 червня в Україні діятиме так званий «адаптивний» (локальний) карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні.

Leopolis.news