logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

Раніше судимого священника з Росії вдруге взяли на торгівлі зброєю на Львівщині (ФОТО)

08-07-2020 15:462249

Раніше судимого священника з Росії вдруге взяли на торгівлі зброєю на Львівщині (ФОТО)

На Львівщині правоохоронці викрили раніше судимого уродженця Росії, який незаконно торгував саморобною зброєю. Чоловіка затримали за кілька місяців до завершення іспитового терміну.

Під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області слідчими поліції, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань, припинено незаконну діяльність 48-річного уродженця м. Подольськ,  Московської області, який, за версією правоохоронців, переробляв стартові пістолети «STALKER» та «ZORAKI» на вогнепальну зброю.

Встановлено, що раніше судимий за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України чоловік, в домашніх умовах видаляв заводські втулки з каналу стволів та закривав газовідвідні отвори, які забезпечують роботу автоматики при стрільбі, змінюючи штатний ствол на саморобний.

Таким чином, пістолети набували властивостей вогнепальної зброї та ставали придатними для стрільби.

Такі «вироби» імовірний зловмисник продавав через мережу Інтернет, пересилаючи товар через «Нову Пошту».

Саме у приміщенні пошти у Львові і було вилучено предмети, схожі на пістолет, патрони, магазини до зброї та глушник.

Зазначається, що вказане правопорушення, чоловік вчинив на іспитовому терміні.

За інформацією Національної поліції України, 48-річний місцевий мешканець раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності — у грудні 2018 року його затримували за незаконне поводження зі зброєю. Згідно з вироком Шевченківського районного суду м. Львова, чоловіка визнано винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень та засуджено до 5-ти років позбавлення волі.

Однак, на підставі ст. 75 Кримінального кодексу України, звільнено від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом двох років не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов’язки. 

Тому, щоби не потрапити в поле зору поліцейських, під час купівлі пістолетів та відправки поштою «товару» чоловік використовував фіктивні анкетні дані. 

Поліцейські задокументували кілька фактів продажу зброї. Її вилучили та направили на експертне дослідження, за результатами якого вилучені пістолети є вогнепальною зброєю, придатною до стрільби.

Сьогодні, 8 липня, проводяться санкціоновані обшуки на території Львівської, Черкаської та Київської областей, зокрема, за місцем проживання зловмисника, а також у покупців зброї.

Наразі вже вилучено 8 пістолетів, рушницю, 15 магазинів,  6 глушників, 165 набоїв, світлошумові гранати та інші елементи зброї. Обшуки тривають.

Крім цього, встановлюються особи, які можуть бути причетними до злочину.

Після їх завершення прокурори вирішуватимуть питання про оголошення фігуранту про підозру та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

Санкція інкримінованої статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Як пише ZAXID.NET, торік цей священик вже був засуджений за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ і досі перебував на іспитовому терміні. Затриманий ‒ В’ячеслав Коновалов 1972 року народження з села Бортятів Мостиського району. Він належить до Православної церкви Благочинного Львівського округу Російської істинно-православної церкви. Це неканонічна церква, що була створена у 2002 році і зараз не веде відкритої діяльності. Відомо, що церкву священик організував на своєму приватному подвір'ї.

Leopolis.news