logo
16/04
15/04
2 ...

Для хворих на COVID-19 у лікарні Самбора підготували пів сотні ліжок

05-09-2020 19:122011

Для хворих на COVID-19 у лікарні Самбора підготували пів сотні ліжок
Фото: Миколи Сенейка

На Самбірщині, окрім Рудківської міської лікарні, хворих на COVID-19 лікуватимуть у Самборі. Для цього спеціально підготували приміщення інфекційного відділення центральної районної лікарні на 50 ліжок. Тут прийматимуть інфікованих місцевих жителів, а також із сусідніх Старосамбірського і Турківського районів.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Власне сьогодні медичний капелан отець Тарас Рисей освяченням приміщення відкрив лічницю для боротьби з коронавірусом. Він сказав, звертаючись до колективу: «З Божою поміччю божу справу розпочинаєте, а вона хай стане джерелом праці та оздоровлення. Будьте добрими і милосердними лікарями тіла».

За словами головного лікаря Самбірської ЦРЛ Богдана Марчука, протягом відносно короткого терміну в інфекційному відділенні зроблено багато для фахового лікування хворих на коронавірус. Підготувати його вдалось завдяки фінансовій допомозі міської ради, яка двічі з бюджету виділяла по 200 тисяч гривень. На ці потреби скерували і кошти, які заробили від надання платних медичних послуг. Скористались також допомогою меценатів.

У розпорядженні медиків є генератор електричного живлення на випадок аварійного відключення струму. Тут встановлено двадцять одну кисневу точку, обладнали палату інтенсивної терапії на чотири ліжка з апаратами ШВЛ та моніторами пацієнта, а також в наявності є кисневий концентратор.

Водночас відповідально підійшли до забезпечення персоналу засобами індивідуального захисту. Для лікування хворих сформовано чотири бригади медиків у складі досвідчених лікарів, медичних та молодших медичних сестер.

«Тепер, – зазначив головний медик Самбірщини Богдан Марчук, – ефективність роботи колективу багато залежатиме від сімейних лікарів. Останні повинні скеровувати осіб з підозрою на ковід, попередньо провівши відповідні аналізи та дослідження».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news