logo
19/04
18/04
2 ...

Господарський суд заборонив продаж Будинку книги у Львові

29-09-2020 11:102690

Господарський суд заборонив продаж Будинку книги у Львові
Фото: Гостра правда

У четвер, 24 вересня, рішенням Господарського суду Львівської області була винесена ухвала про заборону вчинення будь-яких реєстраційних дій (відчуження) щодо майна власників квартир, які розташовані у будинку Шпрехера, що на площі Міцкевича, 8. Своїм рішенням суд захистив інтереси держави та право власності власників квартир, а також заборонив непрозоре відчуження «Будинку Книги».

Про це повідомляє Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Передумовою такого рішення Феміди стала гучна заява ПАТ «НАК «Надра України», розміщена на своїй офіційній сторінці, про продаж «Будинку книги». Це викликало неабиякий ажіотаж у місцевих ЗМІ, адже це пам'ятка місцевого значення, збудована на початку минулого століття на замовлення підприємця Йони Шпрехера.

«Нагадаємо, це вже не перша спроба ПАТ «НАК «Надра України» відчужити державне майно на користь третіх осіб. Попередня спроба була у 2013 році, коли «випадково», за кілька днів, власність із державної форми раптом стала приватною! Це стало підставою для порушення кримінального провадження. Як бачимо зараз, не даремно!», – наголошують в Антикорупційному моніторингу Львівщини.

Leopolis.news