Львівська облрада таки підтримала приєднання лікарні «Заклад» до обласної психлікарні

https://leopolis.news/post/40835/lvivska-oblrada-taky-pidtrymala-pryednannya-likarni-zaklad-do-oblasno-psyhlikarni

13/04/2021

 

Реорганізація психіатричної лікарні «Заклад» не означає її закриття, запевняють депутати.

Медустанова залишається і надалі надаватиме послуги пацієнтам. Оптимізація штату торкнеться лише адміністративно-управлінського апарату лікарні. Трудовий колектив «Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» шляхом переведення  оформлять в штат «Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні».  

«Питання доцільності реорганізації медичного закладу тривалий час обговорюється в обласній раді, державній адміністрації та в медичному середовищі. З огляду на  умови, в яких перебувають пацієнти, структуру лікарні необхідно переформатувати. Я не беруся коментувати професійність того що там відбувається, нехай це зроблять фахівці. Але я вважаю, що люди літні і хворі люди мають  знаходитися в належних умовах і отримувати якісне лікування, – прокоментувала рішення голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Враховуючи процедуру реорганізації комунального некомерційного підприємства, саме «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» є правонаступником майна, прав та обов'язків психіатричної лікарні «Заклад».

Відповідне рішення раніше було підтримане профільними комісіями з питань комунального майна і з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради. 

Нагадаємо, ще восени 2019 року працівники психіатричної лікарні «Заклад», що у селі Заклад Миколаївського району, протестували під Львівською облрадою проти так званої реорганізації. Обласні чиновники та депутати мали намір об’єднати дві психіатричні лікарні - Львівську обласну психіатричну лікарню «Заклад» та Львівську обласну клінічну психіатричну лікарню, що на вул. Кульпарківській, 95 у Львові. Однак тоді після протестів для такої реорганізації забракло голосів депутатів.

Leopolis.news