logo
05/03
30/11
07/02
27/01
10/01
29/12
22/12
21/12
09/12
01/11
07/10
15/09
10/09
2 ...

Перемога Вірастюка на довиборах: у «Слузі народу» погодилися з необхідністю перерахувати голоси на окрузі №87

03-05-2021 12:4016673

Перемога Вірастюка на довиборах: у «Слузі народу» погодилися з необхідністю перерахувати голоси на окрузі №87
Фото: bbc.com

В «Слузі народу» вважають за необхідне перевірити всі заяви про порушення законодавства на довиборах до Верховної Ради в окрузі №87 Івано-Франківської області і, за необхідності, провести перерахунок голосів.

Про це в ефірі програми «Сьогодні День» на телеканалі «Україна 24» розповіла народна депутатка від «Слуги народу» Олена Мошенець, коментуючи рішення Великої палати Верховного суду скасувати протокол про перемогу на виборах Василя Вірастюка.

«Давайте все-таки дочекаємося кінцевого рішення судів всіх інстанцій. Лише після цього ми зможемо щось сказати. Тому що, незважаючи на те, що Вірастюк є представником нашої партії, ми якраз виступаємо за те, щоб суспільство нарешті зрозуміло, що таке справедливі вибори, без "сіток", "каруселів". Якщо суд встановить, що Вірастюк дійсно виграв ці вибори і всі протоколи відповідають кількості бюлетенів, то він має стати депутатом. Якщо для цього будуть потрібні ще якісь додаткові опції, то будемо бачити, який буде результат», - сказала Мошенець.

Депутатка заявила про необхідність «перевірити абсолютно усі заяви, де були вказані певні порушення, за умови, що ці порушення можна перевірити».

«Якщо необхідно буде певне перерахування зробити знову, відповідно, це також треба зробити. Якщо і цього виявиться мало – ну тоді це вже в судовому порядку можна визначити, які наступні мають бути кроки, причому тут має своє слово сказати і ЦВК», - зазначила «слуга народу».

Нагадаємо, Велика палата Верховного суду 1 травня скасувала протокол Центрвиборкому, яким кандидат від «Слуги народу» Василь Вірастюк був визнаний переможцем на довиборах у Верховну Раду в окрузі №87 в Івано-Франківській області.

Підрахунок голосів на Прикарпатті супроводжувався скандалами, лунали заяви про фальсифікації і спроби зриву виборів.

Leopolis.news